Los Angelese politsei pidas kinni mehe, keda kahtlustatakse Hollywoodi sildi muutmises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywoodi asemel oli Hollyweed
Hollywoodi asemel oli Hollyweed Foto: GENE BLEVINS/AFP/Scanpix

Los Angelese politsei pidas eile kinni mehe, keda kahtlustatakse aastavahetusel Hollywoodi sildi muutmises Hollyweediks, mis oli viide, et Californias hääletati meelalahutuskanepi lubamise poolt. 

30-aastane kunstnik Zach Fernandez, kunstnikunimega Jesus Hands, läks vabatahtlikult politseisse ja andis end korrrakaitsjate kätte, edastab iltasanomat.fi.

Pärast küsitlemist vabastati ta kautsjoni vastu, kohus tema üle toimub veebruari alguses.

Fernandes teatas USA meediale, et ta muutis Hollywoodi silti koos oma eksnaise ja loomingulise partneri Sarah Ferniga.

Aastavahetusel muudeti Hollywood Hollyweediks
Aastavahetusel muudeti Hollywood Hollyweediks Foto: GENE BLEVINS/AFP/Scanpix

Californias hääletati möödunud aasta novembris kanepi meelelahutusliku kasutamise poolt ning kunstnike sõnul tahtsid omal viisil näidata, et see hääletustulemus on nende jaoks positiivne.

Hollywoodi silti on ka varem muudetud, näiteks 1976. aastal tegi seda kunstiüliõpilane Danny Finegood, kes tähti eemaldas ja teised asemele pani, saades samuti Hollyweed.

«Finegood oli minu inspiratsiooniallikas. Uurisin ta töid ja ta on veel teinud samalaadseid ühiskonda puudutavaid projekte. Kahjuks ta suri kümme aastat tagasi,» teatas Fernandez.

Vembumehed muutsid Hollywoodi silti ka 1987. aastal, mil Los Angelest külastas tollane paavst Johannes Paulus II ning siis sai sellest Holywood (püha mets).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles