Video: vene kunstnik tegi sõnnikust kuke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kunstniku sõnnikust kukk
Vene kunstniku sõnnikust kukk Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Venemaa Kaug-Idas Sahha Vabariigis Uolbas tegi kohalik kunstnik idamaade uue aasta, mis on kuke aasta, auks sõnnikust kuke.

Mihhail Bopposov sai üks nädal enne kukekuju tegemist jalavigastuse, mis nõudis operatsiooni, kuid kange mees ei andnud alla, sest ta tahtis oma plaani ellu viia, edastab BBC.

Kunstnikule tulid appi ta vennad, kes aitasid sõnnikust kukekuju teha ning see valmis neil mitu nädalat enne ametliku kuke aasta algust, mis on 28. jaanuaril.

Sõnnikukukk on 3,5 meetrit kõrge ja neli meetrit pikk, kuid samas piisavalt tugev, et pidada vastu sealsetele madalatele teperatuuridele.

Bopposov tegelebki põhiliselt sõnnikukunstiga, sest ta tunneb endise kolhoosnikuna sõnniku omadusi hästi.

Varem on tal valminud sõnnikust hobuseid, draakon ja madu. Möödunud aastal tegi ta idamaade ahviaastat silmas pidades ahvi. Kunstniku sõnul on ahv tema silmis viide evolutsioonile, kuna ahvist arenes inimene.

Kunstnik pani oma sõnnikukukest tehtud fotod sotsiaalmeediasse, kus ta sattus kriitika ja naeruvääristamise alla. 

«Vaid Jakuutias on nii suuri kunstnikke, kes oskavad sõnnikust skulptuure luua,» teatas üks kommenteerija Twitteris.

Oli ka neid, kes sarkastiliselt soovitasid sellise kuke panna Kremlisse, kuna see kukk kujutab Venemaa võimsust ja suurust.

Veel üks kommenteerija arvas, et see sõnnukukukk näeb  välja nagu mõnes nõukogudeaegsest koomiksist, kus oletati, milline võib olla elu 2017. aastal.

 Ta allkirjastas sõnnikukuke pildi: «Ootused ja reaalsus».

Siiski oli ka neid, kes hindavad Bopposovi tööd.

«Vaatasin seda kukepilti ja mu suu läks naerule, kuidas keegi kommenteerinutest saab kuke kuju peale vihane olla?» teatas Twitteris positiivne suhtuja.

Idamaade, kaasa arvatud Hiina kalendri järgi algab kuke aasta 28. jaanuaril 2017 ja kestab kuni 16. veebruarini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles