Mundris naised ootavad endaga päeva veetma

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitsjad. Foto on illustreeriv.
Naiskodukaitsjad. Foto on illustreeriv. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Naiskodukaitse, Sisekaitseakadeemia ja Eesti politsei naisühendus korraldavad sel pühapäeval, 6. märtsil Sisekaitseakadeemias naistepäevateemalise heategevusliku kogupereürituse.

Naiskodukaitse esinaise asetäitja Kersti Podmošenski teatel on ürituse peamine eesmärk tutvustada naistele võimalusi ja jagada konkreetseid teadmisi ning oskusi enda ja oma lähedaste turvalisuse tõstmiseks.

Üritusel propageeritakse kodanikualgatust ja tahetakse tõsta inimeste teadlikkust naiste võimalustest ja ülesannetest jõustruktuurides. Üritusega toetatakse Eesti naiste varjupaikade liitu.

Kolme institutsiooni koostöös korraldatav heategevusüritus on Podmošenski sõnade järgi suunatud kogu perele. Nii leiavad töötubades tegevust nii lapsed kui täiskasvanud.

Õpetatakse enesekaitset, igapäevaturvalisust ja looduses ellujäämise nippe. Harjutada saab elupäästva esmaabi ja sealhulgas elustamise praktilisi oskusi. Tutvumiseks on väljas relvad ja julgemad saavad kätt proovida laskesimulaatoril.

Päeva keskpaigas toimub moe-show, millel demonstreerivad oma igapäevaseid ja pidulikke vorme vormikandjad naised. Muusikat teeb politsei- ja piirivalveorkester.

Tubaste tegevuste kõrval on väljas võimalik vaadata teenistuskoerte demonstratsioonesinemist, tutvuda sisejulgeolekuasutuste teenistusautodega ja sobivatel ilmastikuoludel lendab kohale politsei-ja piirivalveameti lennusalga helikopter.

Avatud on nii meestehoid, kus mehed saavad teha naistepäevaks oma käega kena kingituse, ja lastenurk. Kohal on laste suured sõbrad Lõvi Leo, Nublu ja Ilves Illimar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles