Video: Hispaania politsei arreteeris marokolanna, kelle kohvris oli illegaal (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hispaania politsei arreteeris 30.detsembril Marokos Hispaania enklaavis Ceutas  marokolanna, kes üritas kohvrisse peidetud illegaalset migranti Hispaaniasse viia.

Uurimine näitas, et kohvris oli 19-aastane Gabonist pärit mees, kes vaevu kohvrisse ära mahtus ja kus tal õhku nappis, edastab Daily Mail. 

Umbes sel ajal üritasid Sahara tagusest Aafrikast pärit 1100 migranti ronida üle enklaavi piirava kõrge tara, neist umbes tosin jõudis kuue meetri kõrgusele oksatraadiga tarale, kust nad kraanade abil hiljem alla toodi.

Hispaania valitsuse teatel sai tarale roninutest kaks raskelt vigastada ja neile võimaldati Hispaania poolel meditsiiniabi, ülejäänud saadeti tagasi Marokosse.

Veel said vigastada viis hispaanlasest politseinikku ja 50 marokolast, kes kasutasid piiritara lõhkumiseks kive ja metallist objekte.

Hispaanial on Marokos kaks enklaavi, Ceuta ja Melilla, mille kaudu Aafrika migrandid üritavad jõuda Hispaaniasse ja sealt edasi teistesse Euroopa riikidesse.

Inimõigusorganisatsioonide arvates käituvad Hispaania võimud valesti, et nad deporteerivad põgenikud kohe Marokosse tagasi, mitte ei võimalda neil asüülitaotlus esitada.

Hispaania Maroko enklaavides on ka varem tulnud ette juhtumeid, milles põgenikud on peidetud kas kohvritesse või reisikottidesse.

2016. aastal üritas 19-aastane naine Ceuta kaudu Hispaaniasse smugeldada kaheksa-aastast Elevandiluu rannikult pärit poissi. Hispaania politsei teatel oli laps näljas, ilma veeta ja suremas.

2015. leiti Ceutas reisikotist imik, kes oli lämbumas, kuid ta elu suudeti päästa. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles