Ultima Thule andis oma esimese kontserdi 4000 inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Kontserdimajas toimunud galakontsert A. Le Coq Live Eesti Muusikaauhinnad 2011
Nokia Kontserdimajas toimunud galakontsert A. Le Coq Live Eesti Muusikaauhinnad 2011 Foto: Jelena Rudi


Ultima Thule tähistab 4. märtsil Rock Cafes oma 24. sünnipäeva. Ühtlasi esitletakse ka värsket albumit «Jälgede jälgedes».


 
Raadio Elmar hommikuprogrammis meenutas bändi bassimees Raul Vaigla, kuidas Ultima Thule omal ajal sündis.
 
«Ultima Thule sündis kahe bändi baasil. Ühte kuulusime mina, Riho Sibul, Aare Põder ja Slavka Kobrin ehk siis Jaak Joala saateansambel Lainer ja teisest bändist, Muusik Seifist, tulid Jaak Ahelik, Tõnis Mägi ja Elmo Värk. Hästi suureks abiks olid toona ka Olav Osolin ja Rein Lang, kes olid toeks, et uut bändi teha,» meenutas Vaigla.
 
«Meil tekkis vastasseis ENSV Riikliku Filharmooniaga, sest Tõnis Mägi oli tol ajal väga oluline artist. Tegi Venemaal palju tööd ja tõi raha sisse. Kui Mäks tegi järsku uue bändi, siis tekkis kahtlus, et mis bänd see ikka on ja hakkab veel ka eesti keeles laulma. Me pidime seetõttu läbi käima mitu kultuurikomisjoni. Mängisime Linnahallis kultuurinõukogule oma repertuaari ette ja siis arutati, et kas see on moraalselt kõlbeline Nõukogude Eestis või mitte. Lõpuks jõuti järeldusele, et bändile tuleb anda teine võimalus ja lasta esineda publikule ning siis selle pealt vaadata,» rääkis mees.
 
«27. veebruaril 1987. aastal andsime Linnahallis oma esimese kontserdi ning saal oli rahvast täis. 4000 inimest tuli meie esimesele kontserdile,» lisas Vaigla.
 
24 aastat hiljem ootab Ultima Thule kõiki oma vanu ja uusi fänne Rock Cafesse koos sünnipäeva tähistama. Bänd on lubanud teha nii uusi laule oma värskelt albumilt kui meenutada ka bändi paremikku kuuluvat loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles