Tartu moefestivali Moekuulutaja avas noorte esidisainerite looming

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu moefestivali Moekuulutaja avas noorte esidisainerite looming. Loomeinkubaatori vaateaken.
Tartu moefestivali Moekuulutaja avas noorte esidisainerite looming. Loomeinkubaatori vaateaken. Foto: Tartu Kaubamaja

Tartu Kaubamaja suurel sisevaateaknal on alates sellest nädalast Moekuulutaja moefestivali raames esindatud valik noorte Eesti moekunstnike loomingust.
 


Keskuse tegevjuhi Marju Jeedase sõnul on väljapaneku eesmärgiks eelkõige tutvustada noorte disainerite töid ja tegemisi ka väljaspool nende moestuudioid. Vaateaknalt jõuavad nelja moelavadel tuntust võitnud Eesti moedisaineri ideed ja looming ka laiema avalikkuseni.
 
Oma kollektsioonidega on esindatud Ivo Nikkolo disainer Xenia Joost, ajakirja Naisteleht moetoimetaja ja disainer Piret Ilves, disainer Liina Stein (Steinly Moestuudio juht) ja Moskvas kuulsa vene moelooja Vjatšeslav Zaitsevi käe all õppinud Kalle Aasamäe alias KalleHT.

Väljapanek  sündis koostöös Tallinna Loomeinkubaatoriga. «Inkubaatori toel on andekal disaineril lihtsam astuda esimesed sammud ettevõtluses,» sõnas ESA juhatuse liige Anu Lõhmus. «Inkubaatoris saab nõu küsida nii personaalselt konsultandilt kui erialaspetsialistidelt - finantsides, turunduses ja juriidikas, osaleda erinevatel erialastel või ettevõtlusalastes koolitustel. Korraldame erinevaid seminare ja infopäevi..»
 
 
Noorte disainerite töid saab Tartu Kaubamaja vaateaknal uudistada märtsi lõpuni.
 
Moekuulutaja toimub Tartu Kaubamajas 11.-12. märtsini. Kahe päeva jooksul saavad vaatajad nautida sise- ja välislaval toimuvaid moeetendusi ja nautida muusikalisi elamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles