Metsatöll kandideerib Keeleteo tiitlile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll
Metsatöll Foto: Jelena Rudi


Eesti muusika lippu kõrgel hoidev ja äsja aasta metal-artisti tiitliga pärjatud Metsatöll kandideerib Keeleteo tiitlile.

Ansambli Metsatöll repertuaar koosneb täielikult eestikeelsetest lauludest; 2010. aastal anti kokku ligi 150 000 kuulajale 63 kontserti, neist 23 Eestis ja 40 välismaal.

Bändi täispikk eestikeelne stuudioalbumi «Äio» jõudis lettidele Ühendriikides, Inglismaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja teistel suurematel turgudel ning tänaseks on seda müüdud üle 20 000 eksemplari.

Täielikult eestikeelne ja ka eesti keele murdeid kasutav loometegevus on oluline, eesti keelt väärtustav ja heaks eeskujuks nii Eestis tegutsevatele ansamblitele kui ka siinsetele muusikahuvilistele.

Ansambel peab äärmiselt tähtsaks meie laulukultuuri propageerivat kontserttegevust välismaal - valdavalt ingliskeelses muusikakeskkonnas näidatakse ka teiste keelte võimalusi, tutvustatakse riiki ja rahvast.

Aasta keeleteo poolt saab hääletada kuni 9. märtsini alljärgneval veebilehel - kliki siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles