Benedict Cumberbatch on Sherlock Holmesi looja Arthur Conan Doyle’i kauge sugulane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Genealoogia lehekülje ancestry.com andmetel on Briti näitleja Benedict Cumberbatch suguluses detektiiv Sherlock Holmesi loonud kirjaniku Arthur Conan Doyle’iga.

BBC menukas sarjas «Sherlock» peategelast kehastavat Cumberbatchi ja kirjanik Doyle’ i ühendab 14. sajandil elanud Lancasteri hertsog John of Gaunt, kes oli Inglise kuninga Edward III neljas poeg ja Inglise kuninga Henry IV isa.

Ancestry.com teatel oli John of Gaunt, kes suri 1399. aastal, Doyle’i 15. põlve vaarisa ja Cumberbatchi 17. põlve vaarisa.

Šotimaal Edinburghis 1859. aastal sündinud Arthur Conan Doyle töötas nii arstina kui oli ka edukas kirjanik. Nii nagu Cumberbatch sai erakoolides hea hariduse, nii sai selle ka jõukate sugulaste abil Doyle.

Arthur Conan Doyle
Arthur Conan Doyle Foto: Personalities/Scanpix

Juba varem ilmnes, et Cumberbatch on suguluses ka Teise maailmasõja ajal tegutsenud koodimurdja Alan Turingiga, keda näitleja kehastas menufilmis «The Imitation Game».

Veel üks kummaline juhus Cumberbatchide perega seoses. Kui Benedict Cumberbatch oli filmi «Twelve Years a Slave» võtetel, ilmnes et ta esivanemad tegelesid Barbadosel orjakaubandusega. Cumberbatch mängib selles filmis jõukat, orje omavat plantaatorit.

Seriaali «Sherlock» uued osad jõuavad mitme riigi telesse jaanuaris. Jällegi näeb Cumberbatchi kehastatavat Sherlock Holmesi koos oma truu kaaslase, dr. John Watsoniga (Martin Freeman).

1892. aasta illustratsioon Sherlock Holmesist ja dr. Watsonist
1892. aasta illustratsioon Sherlock Holmesist ja dr. Watsonist Foto: Archive/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles