Printsess Anne: kuninganna Elizabeth II on paranemas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kuninganna Elizabeth II
Briti kuninganna Elizabeth II Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II tütre, printsess Anne'i teatel on ta ema pärast rasket grippi paranemas ja kodus tegutsemas, kuid välja ta veel minna ei saa.

BBC edastas, et 90-aastane kuninganna ei osalenud mitmel jõuludeaja sündmusel kui ka traditsioonilisel uusaasta jumalateenistusel.

Buckinghami palee teatel haigestusid nii kuninganna kui ta abikaasa, Edinburghi hertsog vahetult enne jõule grippi ning sündmustel osalemine oli seega välistatud.

Ülejäänud kuninglik pere on hea tervise juures ja osales uue aasta jumalateenistusel Norfolkis Sandringhamis.

Briti väljaannete teatel on ebatavaline, et Elizabeth II jättis sündmustel osalemised ära, kuid samas rõhutati, et kuninganna on juba eakas ja teda kimbutavad terviseprobleemid. Kuninganna esindajate teatel on monarhil juba parem, kuid arstid ei lubanud tal veel välja minna.

Kohe kui Buckinghami palee teatas, et Elizabeth II ei osale sündmustel, hakkasid sotsiaalmeedias levima spekulatsioonid, kas ta võib olla surmahaige.

29. detsembril ilmus Twitterisse teade, et Elizabeth II suri ja uudist täiendatakse.

Buckinghami palee vastas sellele kiiresti, et kuninganna on elus ja paraneb gripist ning palus lõpetada valeuudise levitamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles