Buckinghami palee kinnitas, et Elizabeth II ei ole surnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: Yui Mok/AP/Scanpix

Sotsiaalmeedias hakati pärast seda, kui Briti kuningakoda teatas, et kuninganna Elizabeth II jätab sellel aastal osa oma jõulude ja aastavahetuse töökohustustest ära, spekuleerima ta surma teemal.

29. detsembril jõudis Twitterisse mitu sõnumit, milles teatati Briti kuninganna surmast ja et tal olevat olnud raske kopsupõletik.

«Uudispomm. Buckinghami palee teatas, et Elizabeth II suri 90-aastasena. Surma põhjus on teadmata, uudist täiendatakse,» kirjutati Twitteris.

See sõnum hakkas sotsiaalmeedias kiiresti levima, tekitades paanikat.

Buckinghami palee teatel haigestus kuninganna enne jõule grippi ja selle tõttu ei olnud teda näha mitmel avalikul sündmusel, millel ta igal aastal tavaliselt osaleb. Samuti haigestus kuninganna abikaasa, Edinburghi hertsog.

Buckinghami palee kinnitas, et Elizabeth II paraneb haigusest ja ta ei ole surnud ning palus sotsiaalmeedias vale külvamise lõpetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles