Vaata, kes väisasid uhket Spordiaasta tähed 2016 auhinnagalat!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27. detsembril toimus Nordea Kontserdimajas pidulik auhinnagala „Spordiaasta tähed 2016“, kus kuulutati välja aasta sportlased. Kristjanite jagamist juhtisid Tõnis Niinemets ja Marko Kaljuveer.

Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul pakkus auhinnagala ning eriti aasta sportlaste väljakuulutamine tänavu rohkelt põnevaid hetki.

„Lõppev spordiaasta oli Eestile edukas paljudel aladel ja ka konkurents aasta parimate tiitlitele oli erakordselt tasavägine. Meie spordisangarite saavutuste olulisusest ja rohkusest andis märku ka läbi aegade kõrgeim, saja tuhande piiri ületanud häälte arv rahvahääletusel. Seega nagu spordis ikka, võib ka tänaõhtusest auhinnagalast oodata palju tihedat konkurentsi, üllatusi ja emotsioone ning kindlasti kohtumisi armastatud sportlaste ja treeneritega,“ ütles Sukles.

Foto: Mihkel Maripuu

„Spordiaasta tähed 2016“ tegi meeleoluka tagasivaate lõppevale spordiaastale ning pakkus vaatajatele sportlikku meelelahutust.

Kavas oli palju unikaalset – sünkroonse show-kavaga esinevad Rio olümpial Soomet esindanud Eesti juurtega sportvõimleja Oskar Kirmes ja tema noorem vend Robert Kirmes ning klaverisoologa astus ette Egle Uljas – Eesti rekordi omanik 400m jooksus, lisaks sai õhtu jooksul nautida veel paljude armastatud ja populaarsete esinejate etteasteid.

Eesti spordiaasta tähtede gala 2016. Aasta Meessportlane 2016 on Rasmus Mägi
Eesti spordiaasta tähtede gala 2016. Aasta Meessportlane 2016 on Rasmus Mägi Foto: Mihkel Maripuu

Auhinnagala kulminatsioonina kuulutati välja aasta meessportlane, naissportlane, võistkond, treener, noorsportlane ja parasportlased.

Foto: Mihkel Maripuu

Aasta naissportlase tiitli pälvis kergejõustiklane Ksenija Balta.

Foto: Mihkel Maripuu

Aasta Meessportlane 2016 on Rasmus Mägi.

Foto: Mihkel Maripuu

Aasta Noorsportlane 2016 on Kelly Sildaru.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna pälvis Lembit Peegel.

Aasta Parasportlased 2016 on Kardo Ploomipuu ja Elisabeth Egel.

Eestimaa Spordihingeks 2016 nimetati Timo Tints, kelle eestvedamisel sai Viljandi jääväljakust Viljandi Jäähall.

Foto: Mihkel Maripuu

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 63 ja spordiajakirjanikke 44, rahvahääletusel anti oma soosikute poolt rekordiliselt ligi 106 000 häält.

Hääletustulemuste põhjal olid nominendid järgmised:

Aasta meessportlane 2016: Gerd Kanter, Ragnar Klavan, Martin Kupper, Rasmus Mägi

Aasta naissportlane 2016: Ksenija Balta, Irina Embrich, Anett Kontaveit, Kelly Sildaru

Aasta võistkond 2016: autoralli meeskond Ott Tänak ja Raigo Mõlder, sõudmise neljapaat, vehklemise epeenaiskond, võrkpalli rahvusmeeskond

Aasta treener 2016: Gheorghe Cretu, Matti Killing, Tõnis Sildaru, Aleksander Tammert

Vaata mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles