FOTOD: Aasta Naissportlane 2016 on Ksenija Balta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta naissportlaseks 2016 nimetati kergejõustiklane Ksenija Balta.

Balta võitis Kristjani teist korda – tema eelmine aasta naissportlase tiitel pärineb aastast 2009. Auhinda Allar Levandilt vastu võttes tänas Balta kõiki oma toetajaid ning ütles: „Võttis alles aega – 7 aastat. Loodan, et järgmisel aastal teen selle tulemuseks!“

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/Scanpix

Ksenja Balta, kes naases edukalt tippsporti pärast pikka vigastuspausi, lisas oma tänukõnes: „Pole tähtis, palju kordi sa kukud, vaid et sa ikka püsti tõused. Aitäh, et olete olnud minuga ja tean, et olete ka järgmisel aastal!“

Balta võitis kaugushüppes Rio olümpial kuuenda koha, EM-il neljanda koha ning sise-MM-il 7. koha. Aasta naissportlase tiitlile oli ta spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide valikus kindel liider. Rahvahääletusel sai ta Kelly Sildaru järel teise koha, kuid oli kokkuvõttes ikkagi kindel võitja.

Foto: Oleg Harchenko

„Spordiaasta Tähed 2016“ auhinnagalat korraldab Eesti Olümpiakomitee. Galat toetavad Eesti Meedia, Sportland ja Eesti Kultuurkapital.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda.

Vaata pildigaleeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles