See on nüüd tõestatud, raha teeb inimese õnnelikuks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistikaamet analüüsis eluga rahuolu hinnangu ja sissetuleku vahelist seost Eestis ja teistes Euroopa riikides ning selgus, et raha teeb inimesi tihti õnnelikuks!

Vaata täpsemalt videost!

Reporter uuris Tallinna inimestelt, kas raha teeb nad tõepoolest õnnelikuks. Vastus oli enamjaolt eitav. Küsitletute arvates teevad inimese õnnelikuks lähedased, sõbrad, lapsed...

Kuid siiski, siiski. Kui Statistikaamet korraldas küsitluse, mis teeb inimese õnnelikuks, siis enamjaolt vastati, et see on siiski raha. Inimestele on väga tähtis nende sissetuleku suurus.

Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Statistikaameti peaanalüütik Märt Lensment: Suurema sissetulekuga inimesed on oma eluga rohkem rahul ehk siis sissetuleku ja eluga rahulolu vahel esineb positiivne seos. Seos on küll nõrk, aga seda saab pidada oluliseks.

Jõukamate võimalused kulutada on suuremad, aga nii on ka nende ootused ja lootused kõrgemad.

Samuti kipuvad inimesed end võrdlema sarnasel elujärjel olevate inimestega. Seega on näiteks mõistetav, kui Viimsis ühekordses majas elav eestimaalane tunneb kadedust, kui naabril on kahekorruseline maja ega tunne heameelt selle üle, et tal üldse on olnud võimalus sellisesse piirkonda maja soetada.

Kas teadsite, et kõige vähem on Euroopas oma eluga rahul bulgaarlased. Kõige rahulolevamad on aga taanlased, kellele järgnevad šveitslased ja soomlased. Eesti on edetabelis 21. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles