Vanilla Ninjast ja Bedwettersist valmisid mobiilidokumentaalid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Foto: Laura Kallasvee

Ansamblid Vanilla Ninja ja Bedwetters on jälle ühe fännivideo võrra rikkamad. Nokia Mobiilifilmide Festivali lühidokumentaalide konkursi «Suvefilm 2008» raames valmis mõlemast bändist dokumentaalfilm «Kõikvõimas muusika». Videod on üleval veebilehel http://www.nokia.ee/moff/suvi.

Mobiilidokumentaalide materjal võeti enamjaolt üles septembri alguses Tallinna Lauluväljakul toimunud Tele2 Go Live! kontsertpäeva raames, kus mõlemad bändid oma fännidele esinesid.

Filmitegijad said võimaluse veeta oma lemmikutega koos terve päeva, jälitada neid alates šopingurallist, lavatagusest ettevalmistustööst, kontserdist kuni autogrammisessioonideni välja. Kogu materjal filmiti üles Nokia N82 kaameratelefonidega.

Kaadreid Vanilla Ninja tegemistest püüdis noor kinokunstihuviline Otto Fomotškin ning Bedwettersit jälgis läbi telefonikaamera silma Oliver Saare. Noormehi juhendasid mobiilifilminduse eksperdid MOFFi esimese pilootprojekti «Zombievõlur» produtsent Helen Tootsi ja Tanel Padar & The Sun'i muusikavideo «Mida sa teed» teine operaator Maario Masing.

«Suvefilm 2008» oli sissejuhatuseks 2008. aasta Nokia Mobiilifilmide Festivalile, mis sai avalöögi käesoleval nädalal ning kulmineerub 5. detsembril kino Kosmos ekraanil linastuvate parimate mobiilifilmidega.

Tegemist on teist aastat toimuva Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali uue alafestivaliga, mille üheks eesmärgiks on tuua üha rohkem noori filmitegemise juurde. Mullu keerles konkursikarussellil poolsada linateost, võitjaks kuulutati “Mobiilipaharetid” ning publiku lemmiku tiitli pälvis «Ice board».

Nokia MOFFile on osalema oodatud kõik kinohuvilised, filmi valmistada ja veebilehele http://www.nokia.ee/moff üleslaadida saab kuni 24. novembrini. Lisaks võitjale ja publiku lemmikule annab festivali rahvusvaheline žürii välja ka eriauhinna parimale dokumentaalfilmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles