Pildid ja video: Aleppo õudusest pääsenud Bana kohtus Türgi presidendiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria lahingulinnast Aleppost tviite edastanud seitsmeaastane Bana Al-Abed pääses kui linnast evakueeriti tuhandeid inimesi.

Tüdruk jõudis koos oma perega Türki, kus ta täna kohtus Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga ja Türgi esileedi Emine Erdoğaniga  edastab AFP.

Nii Bana kui ta pereliikmed, kelleks on ema, isa ja kaks nooremat venda, võeti vastu Ankara lähistel asuvas presidendipalees.

Bana Al-Abed ja ta pere kohtusid Türgi presidendiga
Bana Al-Abed ja ta pere kohtusid Türgi presidendiga Foto: Kayhan Ozer/AFP/Scanpix

Türgi meedia avaldas fotod, millel Banat ja ta pere on näha koos Erdoğanidega.

Bana Al-Abed ja ta pere oli nende tuhandete seas, kes pääsesid sel esmaspäeval Aleppost, kus seni jätkub lahingutegevus mässuliste ja Türgi armee vahel. Ei ole teada, millal täpselt Bana ja ta pere Türki saabusid.

Bana Al-Abed pärast Aleppost pääsemist koos päästetöötajaga
Bana Al-Abed pärast Aleppost pääsemist koos päästetöötajaga Foto: Kayhan Ozer/AFP/Scanpix

Banal ja ta emal on Twitteris 330 000 jälgijat ning Aleppo tsiviilelanike rasket olukorda kirjeldanud tüdrukut peetakse Süüria tragöödia üheks sümboliks.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsuse arvates olid Bana tviidid Süüria mainet kahjustav propaganda.

Aleppos lõksus olnud tsiviilelanike elu oli raske, sest nappis toitu, ravimeid ja vett ning pidevalt ohustasid nende elu lahingud, kaasa arvatud Venemaa õhurünnakud, millega toetati Süüria armee pealetungi mässuliste positsioonidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles