Evelin Võigemast: Eesti narkosõltlase elu on keeruline, keegi ei taha sellest probleemist kuulda ega sellega tegeleda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Võigemast
Evelin Võigemast Foto: Sven Tupits (Fotogeen.com)

ETV "Pealtnägija" võttis eeskuju National Geographicust, kes tegi koostöös Leonardo DiCaprioga dokumentaalfilmi, ning andis aasta viimases "Pealtnägijas" juhtohjad Evelin Võigemastile, Nele-Liis Vaiksoole ning Piret Krummile.

Üks saatejuhtidest, Kristjan Pihl selgitas "Ringvaates", et tema uuris koos Evelin Võigemastiga narkopoliitikat ning keskendus eriti just fentanüülile, kuna Eestis on umbes 10 000 süstivat narkomaani ja see on selles valdkonnas kõige tõsisem probleem.

"Mulle tundub, et Eesti narkosõltlaste elu on siin väga keeruline. Keegi ei taha neist midagi teada ega kuulda, ei taha kuulda nende probleemidest, ei taha sellega tegeleda," rääkis näitleja Evelin Võigemast.

"Üks naine, kellega ma rääkisin, jõudsime temaga enne nii palju lobiseda, kuna ta laps oli temaga koos, tema on hetkel asendusravil ja puhas. Ravi töötab," lisas Võigemast, et sai temaga rääkida nagu naine naisega.

Teine, kellega näuitlejanna rääkis, oli väga nägus noormees, heast perest pärit eestlane. Ta oli nii sümpaatne, ilusate pruunide silmadega," kirjeldas näitleja, et temaga tegi ta intervjuu samal ajal kui ta fentanüüli suitsetas. "Tal oli vaja oma olemine paremaks saada," sai Võigemast aru, et ka tema on inimene ega pole abstraktselt mingi narkar.

Vaata "Ringvaate" videoklippi Menust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles