Jaak Kilmi: tore on Tanelit siduda Eesti filmi ja publiku lepitamise vankri ette

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima eesti filmi, mängulise dokumentaali «Disko ja tuumasõda», üks autoreid Jaak Kilmi auhinnaõitega.
Parima eesti filmi, mängulise dokumentaali «Disko ja tuumasõda», üks autoreid Jaak Kilmi auhinnaõitega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pühapäeval jagati Hollywoodis 83. korda Ameerika Filmiakadeemia auhindu ehk Oscareid. Jaak Kilmi Oscarite jagamist tähtsaks ei pea.

«Ma ei ole kunagi seda oluliseks pidanud, ei filmikunsti ega muu asja poolest. Minu jaoks on oluline Cannes'i filmifestival.»

«Oscarid hääletavad tegelikult Ameerika filmiakadeemia akadeemikud, kes on enamasti populistliku maitsega tegelased. Seal on suur roll meelelahutusel, peavoolu maitsel.»

Samuti tunnistab Kilmi, et Tanel Toomi pääsemine Oscari nominendiks on suur saavutus.

«Tanel on tubli, et ta on teinud filmi, mis on jõudnud nominentide hulka ja see ei ole vähetähtis. Mainekujunduslikult on tore Tanelit siduda Eesti filmi ja publiku lepitamise vankri ette. Näete, ka Eesti soost inimene suudab teha filmi ja kandideerida Oscarile.»

«Ma usun, et Tanelil on kordades suuremad võimalused teha midagi omanäolist, isikupärast ja kehtestada ennast tegijana ja autorina.»

Oma viimaseks parimaks Eesti filmiks nimetab Jaak Kilmi Sulev Keeduse «Kirjad inglile».

Kilmi ütleb, et konkurssidel osalemine aitab filmi turundada. «Kõva ja nutikas turundus on edu point.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles