Putin solvas jaapanlasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin on aastate jooksul hilinenud nii mõnelegi kohtumisele, eile jäi ta näiteks Jaapani peaministriga kohtumisele kolm tundi hiljaks.

Jaapani meedia teatel solvas Putin ametlikule kohtumisele nii kaua hiljaks jäämisega nii Jaapani peaministrit Shinzo Abet kui rahvast.

Vladimir Putin kohtus Jaapani peaministri Shinzo Abega
Vladimir Putin kohtus Jaapani peaministri Shinzo Abega Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Putin saabus Jaapanisse kahepäevasele visiidile eile, täna on visiidi teine päev.

Jaapani kultuuris on sajandeid hinnatud minutipealt täpsust, ei ole sobiv saabuda liiga vara ega liiga hilja. Hiljaks jäämine on jaapnlaste jaoks väga suur solvang.

Vladimir Putin kohtus Jaapani peaministri Shinzo Abega
Vladimir Putin kohtus Jaapani peaministri Shinzo Abega Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Putin on maailmas aastate jooksul kuulsust kogunud rahvusvahelistele kohtumistele hiljaks jäämisega,  kuid mitte minutitega vaid tundidega.

Sel suvel külastas Putin Soomet ja pidi kohtuma president Sauli Niinistöga, kuid Soome president ootas naaberriigi juhti oma Kultaranta presidendipalees üks tund.

Putin on veel jäänud väga palju hiljaks kohtumistele Saksa kantsleri Angela Merkeliga, Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtšiga, Ukraina kunagise peaministri Julia Tõmošenkoga ja USA välisministri John Kerryga. Neile kohtumisele jäi Putin kuni neli tundi hiljaks.

Lisaks pidi pidi paavst Francicus ootama Vatikanis Putinit ligi ühe tunni.

Diplomaatilistes ringkondades levivad juba aastaid anekdoodid Putini sagedaste hilinemiste kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles