Video: ameeriklanna demonstreerib paljal kehal Trumpi naistevastasust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Noor ameeriklanna kirjutas vabariiklase Donald Trumpi naistevastased seksistlikud kommentaarid modellide kehale ja tegi neist fotod, mis pani hashtagi SignedbyTrump all Twitterisse.

18-aastase Aria Watsoni sõnul tahab ta sellise fotoseeriaga näidata, kes on Trump tegelikult, enne kui temast järgmise aasta jaanuaris USA president saab.

Teada on, et Trump võrdles oma valimiskampaania ajal naisi koertega, kritiseeris naiste nägu ja keha ning vihjas, et naised ei suuda menstruatsiooniperioodil loogiliselt mõelda. Naistevastasusest hoolimata võitis Trump USA presidendivalimised.

Trumpi võit šokeeris paljusid nii USAs kui teistes riikides, šokeeritute seas oli ka Aria Watson.

«Nii nagu paljud teised ameeriklased, arvasin ka mina, et ta kampaania on lihtsalt lollitamine ning võidu saab kogenud poliitik, demokraat Hillary Clinton,» lausus Watson.

Samas Trumpi võit ja tema räiged seisukohad naiste suhtes käivitasid noore naise peas idee fotoprojektist.

«Käivitasin selle projekti vaid paar nädalat enne valimispäeva, mis oli 8. novembril. Kui sain teada, et Donald Trump võitis valimised, kiirendasin projekti valmimist,» lisas ameeriklanna.

#SignedByTrump projekt koosneb fotodest, millel poseerivad alasti või poolalasti naised, kelle kehale on kirjutatud Trumpi seksistlikud laused. Piltidel on Watsoni lähedased, ta poseerib ka ise ühel fotol.

Projekti autor ei paljasta modellide nimesid, näidates sellega, et Trumpi seksistlikud seisukohad võivad solvata ükskõik keda.

«Olen feminist ja selle üle uhke. Kui kuulsin Trumpi ütlemast, et naisi tuleb haarata jalgevahelt ning et naiste puhul saab ta alati, mida tahab, kihvatas minu sees viha,» lisas naine.

«Naised ei ole objektid, kuid Trump tegi neist sellised. Trump vihastas paljusid oma äärmuslikkusega, kuid ikkagi võitis,» nentis ameeriklanna.

Ta lisas, et naised ei tohiks alla anda ja rääkida eadspidi asjadest nii, nagu need on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles