Video: Saksa kaitseminister keeldus Saudi Araabia visiidil abaya’st ja hijab’ist (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Saksamaa kaitseminister Ursula von der Leyen keeldus Saudi Araabias visiidil olles kandmast mosleminaiste rõivaid, pikka maani ulatuvat tumedat hõlsti abaya’t ja pead katvat hijab’i.

Von der Leyen kohtus Ar-Riyāḑis asekroonprintsi Mohammad bin Salman al Saudiga, kuid ei allunud Saudi Araabia välisministeerumi nõudmisele riietuda nagu mosleminaine, edastab The Independent.

«Loomulikult austan ma teiste riikide kombeid ja tavasid, kuid on olemas piir, millest ma üle ei astu. Ma ei kanna pearätti ja ma kannan pikki pükse. Mitte ükski naine minu delegatsioonis ei pea abaya’t kandma, kõikidel naistel ja meestel on õigus kanda sellist kostüümi või ülikonda, nagu nemad soovivad,» teatas sakslanna.

Von der Leyen kandis Saudi Araabia visiidil tumesinist kostüümi ja valget pluusi.

Ar-Riyāḑis  asuv Saksamaa saatkond ostis ministri ja ta saatkonna visiidi tarbeks mosleminaiste rõivad, et nad täidaksid kohalikke kombeid, kuid minister loobus sellisest rõivast. 

Mitmed araablased, kuid ka teiste riikide moslemid kommenteerisid sotsiaalmeedias, et Saksa ministri otsus loobuda kohalikest traditsioonilistest rõivastest solvab Saudi Araabiat.

Saksa kantsleri Angela Merkeli arvates tuleks Saksamaal burka, mis on pealaest jalatallani kattev mosleminaiste rõivas, kandmine ametlikult keelata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles