Pariisis ei tule Steve Jobsi tänavat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs
Steve Jobs Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix

Prantsusmaa pealinna Pariisi 13. linnajagu on saanud mitmeid uusi tänavaid, mille tõttu otsivad võimud uusi tänavanimesid, välja pakuti näiteks tehnoloogiarevolutsionäär Steve Jobs, kuid «Rue Steve Jobs» ei meeldinud nimekomisjonile.

Sotsialistist poliitik Jerome Coumet’ oli see, kes soovitas ühele idufirmade rajooni tänavale nimeks Steve Jobs, kuid nimekomisjon, milles on enamuses kommunistid ja rohelised, ei hakanud 2011. aastal surnud ameeriklasest ettevõtja nime kaalumagi, edastab The Local.

Komisjon valis välja näiteks liitlastel Teist maailmasõda võita aidanud briti matemaatiku ja arvutiteadlase Alan Turingi ning ameeriklasest  viitseadmirali ja arvutieksperdi Grace Murray Hooperi.

Jobs oli üks Apple’i firma asutajatest, tänapäeval teevad ilma Apple’i iPhone’id, iPadid ja iPodid.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo nõuniku Bruno Julliardi teatel ei toetanud Steve Jobsi tänavanime ka linnapea.

Kui ilmnes, et Pariisi uute tänavanimede kandidaatide seas on ka Steve Jobsi nimi, asusid selle vastased rünnakule, teatades et Jobsi pärand  ei ole laitmatu ja ta ärivõtted olid kahtlased.

Pariis saab endale näiteks Ada Lovelace’i, kes elas 19. sajandil ja keda peetakse maailma esimeseks programmeerijaks, Karen Sparck Jonesi, kes on arvutiteadlane, Betty Holbertoni, kes on programmeerija ja Eugene Freyssinet’, kes on insener, nimed.

Pariis uus, 13. linnajaos asuv tehnoloogiakeskus kannab selle inseneri järgi nime Halle Freyssinet' ja see avatakse järgmise aasta märtsis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles