Põgene vanglast! 9 aastat suletud olnud Pärnu vangla avab taas uksed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9 aastat suletud olnud Pärnu vangla avab taas uksed
9 aastat suletud olnud Pärnu vangla avab taas uksed Foto: Erakogu

2007. aastal suleti Pärnu vangla, mis pandi müüki RKASi poolt rohkem kui 800 000 euro eest. Tulutult müügiga 9 aastat vaeva näinud riigiettevõte suutis lõpuks müüa rohkem kui 5500ruutmeetrise kompleksi tänavu vähem kui 100 000 euro eest.

Seni oli müüki raskendavateks asjaoludeks ennekõike see, et kinnistuga ei osatud midagi peale hakata. Seda ennekõike muinsuskaitse ja muude piirangute tõttu. Esimese teenusepakkujana Pärnu Vanglas alustab vaid 7 kuud turul olnud CCCP Põgenemistoad OÜ.

Põgenemistuba on tõsielupõhine põgenemismäng, mis on üle maailma kiirelt populaarsust koguv. Viimase kahe aasta jooksul on Eesti turule tekkinud enam kui 20 erinevat teenusepakkujat. Samal ajal on võimalik Lätist leida juba üle 70 erineva põgenemistoa.

CCCP Põgenemistubade poolt avatav Pärnu vangla põgenemismäng saab olema Skandinaavia kõige suurim. Taani, Norra, Rootsi, Soome koos Baltikumiga ei saa täna veel midagi võrdväärsedki selle kõrval pakkuda. Hetkel on ettevõte avanud soodushindadega eelmüügi, et veel enne ametlikku avamist, täiendavate vahenditega, mängule viimane lihv anda.

Enamikes põgenemistubades on mäng mõeldud 4-6 liikmelistele seltskondadele ja kestab tund aega. Pärnu vanglas hakkavad toimuma nädalavahetusteti eriüritused, kuhu pääseb ka üheinimese pääsme abil. See tähendab, et kuni 24 omavahel võõrast inimest peavad kolme tunni jooksul vanglast välja pääsema.

Vanglast põgenemine peaks saama tulevikus suvepealinna üheks tõmbe numbriks. Hetkel püüab kohalik omavalitsus leida erinevaid viise, et madalhooajal turismi edendada. Kuna CCCP Põgenemistoad on saanud EAS’ilt starditoetust peaaegu 14 000 eurot, siis toetuse saamise üheks tingimuseks oli ka kohaliku turismi edendamine ja töökohtade loomine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles