Tippajakirjanik, kes paljastas USA pilastaja-preestrid ning kelle lugu pääses Hollywoodi kinolinale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Rezendes on Boston Globe’i uuriva ajakirjandustoimetuse Spotlight pikaaegne liige
Michael Rezendes on Boston Globe’i uuriva ajakirjandustoimetuse Spotlight pikaaegne liige Foto: Kanal 2 / Radar

Michael Rezendes on Boston Globe’i uuriva ajakirjandustoimetuse Spotlight pikaaegne liige, kes koos kolleegidega paljastas sajandi alguses USA-d ja kogu maailma šokeerinud loo, kus Bostoni piirkonna Rooma Katoliku kiriku preestrid kümnete aastate jooksul tuhandeid lapsi pilastasid.

«Kui alustasime, oli meil teada, et üks preester oli seksuaalselt väärkohelnud vähemalt 80 last,» räägib Rezendes oma ainsas Eesti meediale antud intervjuus «Radarile». Ta avab õuduslugu meenutanud paljastuse tagamaid, kus iga järgnev detail šokeeris tugevalt usklikku USA piirkonda üha enam: «Bostoni Katoliku kiriku peapiiskopkond teadis sellest ja lasi kõigest hoolimata preestril edasi tegutseda.»

Tiimi pikalt uuritud ja Rezendesi kirja pandud artiklite eest võitis Boston Globe 2003. aastal Pulitzeri. Kuid mitte ainult - eelmisel aastal jõudis nende sihikindel tegutsemine ka kinolinale, kui film «Spotlight» võitis parima filmi Oscari.

«Ma tean asju, mida preestrid lastele tegid, kuid mida ma ei saa kunagi ajalehes avaldada. Need on selleks liiga kohutavad,» räägib Rezendes täna «Radaris».

Kuidas kulges tänagi veel Rooma Katoliku kirikut mõjutav lugu ning milline kogemus oli Michael Rezendesil Hollywoodi tippnäitlejaga, vaata täna õhtul kell 20 Kanal 2 saates «Radar».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles