Kolumbia lennuõnnetuses ellu jäänud jalgpallur ei tea veel kaaslaste surmast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense mängija Helio Neto pärast päästjate poolt leidmist
Chapecoense mängija Helio Neto pärast päästjate poolt leidmist Foto: RAUL ARBOLEDA/AFP/Scanpix

Kolumbias Medellini lähedal kukkus 29. novembril alla Brasiilia Chapecoense meeskonna mängijaid ja ajakirjanikke trasnportinud tšarterlennuk, ellu jäi kuus inimest, nende seas ka kolm jalgpallurit, kellest üks on kaitsja Helio Neto.

Rootsi väljaande Aftonbladet teatel ei ole Kolumbia arstid ega jalgpalluri pereliikmed paljastanud Netole, et enamik ta meeskonnakaaslastest hukkus.

Chapecoense mängija Helio Neto toimetamine pärast lennuõnnetust Kolumbia La Ceja haiglasse
Chapecoense mängija Helio Neto toimetamine pärast lennuõnnetust Kolumbia La Ceja haiglasse Foto: LUIS ACOSTA/AFP/Scanpix

Arstide teatel on  31-aastane Neto paranemas, kuid paljude kaaslaste hukkumisest teada saamine võib talle tekitada šoki, mis aeglustab paranemist ja võib tekitada psüühilisi häireid.

Neto pere teatas sotsiaalmeedias, et Helio paraneb, tal olid mitmed luumurrud, kaasa arvatud jalaluumurrud, mille tõttu vajas mitut opratsiooni, kuid arstid on ta paranemise suhtes optimistlikud ja loodavad, et tulevikus saab mees jalgpalli juurde naasta.

Chapecoense mängija Helio Neto
Chapecoense mängija Helio Neto Foto: NELSON ALMEIDA/AFP/Scanpix

Kogu maailma jalgpalli puudutanud lennuõnnetus leidis aset, kui Brasiilia Chapecoense meeskond lendas Boliiviast Kolumbiasse Copa Sudamericana finaalmängule, kus vastaseks oleks pidanud olema Kolumbia Atletico Nacional.

Uurimine näitas, et lennuki kapten langetas otsuse mitte teha vahemaandumist Boliivia ja Brasiilia piirilinnas Cobijas, kus oleks olnud võimalik lisakütust tankida. Selle tõttu lõppes kütus enne Medellini jõudmist ja lennuk kukkus alla.

Ekspertide sõnul lendas Avro RJ 85 lennuk oma lennukauguse piiril, mis oli 3000 kilomeetrit.   

Reutersi andmetel oli Boliiviast Santa Cruz de la Sierra Viru Viru lennuväljalt startinud LaMia lennufirma lennukis 81 inimest, kellest 72 olid reisijad ja üheksa meeskonnaliikmed. Reisjatest enamiku moodustas Chapecoense jalgpallimeeskond koos abiliste ja funktsionäridega.

Lennuk pidi lendama Kolumbiasse Medellini lähedal asuvale Jose Maria Cordova rahvusvahelisele lennuväljale, kuid kukkus umbes 20 kilomeetri kaugusel lennuväljast mägises piirkonnas alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles