Vaata, mida ütleb Ksenija Balta tihtilugu parastavatele tugitoolisportlastele!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes on Eesti parimad sportlased 2016? Üks rahva lemmikkandidaatidest on kindlasti kaugushüppaja Ksenija Balta. 

Piilusime aasta 2009. aasta Eesti naissporlase ja tänavu edukalt sporti naasnud Ksenija argipäeva ja kohtusime tegelastega, kes oskavad kõige paremini tippsportlase pingeid maandada. 

Ksenijal on juba aastaid olnud kaks imetoredat koerakest.

Ksenija: Nad on minu jaoks nagu väikesed lapsukesed, kes tahava kogu aeg, et nendega suheldaks. Nad on kogu aeg minu kõrval, tahavad pai saada ja..., nad on tõesti korralikud suhtlejad. 

Profisportlasena tuleb aga Ksenijal tihti käia ka treeninglaagrites ja võistlustel. Mis saab «lapsukestest» siis?

Ksenija: Mul on väga vedanud minu vanematega, sest nad on igal hetkel nõus appi tulema ja minu koerakeste eets hoolitsema. Aga kui ma lähen näiteks kuuks ajaks Euroopasse laagrisse, siis ma võtan nad kindlasti kaasa. Ja see neile väga meeldib, sest kohtades, kus laagrid toimuvad on väga soe. Neile väga meeldib päikese käes peesitada. 

Kas koerad aitavad ka Ksenijal keskenduda ja pingelisel perioodil rahuneda? Seda uurisime Ksenija treenerilt ja elukaaslaselt Andrei Nazarovilt.

Andrei: Kui ilmad on ilusad, siis jalutuskäigud koertega rahustavad Ksenijat kindlasti. Pikematel jalutuskäikudel on ka meil Ksenijaga aega arutada spordi teemadel. See on väga tähtis.  

Ksenija: Koerad on minu jaoks tõepoolest emotsionaalsel tasandil väga suureks toeks. Koer on olend, kellel ei ole kunagi paha tuju. Isegi kui sina tuled koju kõige halvemas tujus, siis koer sisuliselt lohutab sind. 

Aga kui olen pikalt ära olnud, siis võivad ka koerad solvuda. Näiteks kõige ekstreemsem olukord on olnud selline, et koer on lihtsalt pissinud voodisse või isegi padja peale. Aga seda on juhtunud kümne aasta jooksul vaid kaks korda. Ilmselt koer on siis ikka väga vihane olnud.

Teinekord aga kaob koer lihtsalt ära. Peidab ennast ära. Siis tuleb mul endal tema juurde pugema minna.

2016 Rio Olympics - Athletics - Final - Women's Long Jump Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 17/08/2016. Ksenija Balta (EST) of Estonia competes. 
2016 Rio Olympics - Athletics - Final - Women's Long Jump Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 17/08/2016. Ksenija Balta (EST) of Estonia competes. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Scanpix

Aga, kui spordist Ksenijaga rääkida, siis on aasta 2016 tema jaoks olnud tagasituleku aasta. Rios suutis ta teha hooaja isikliku tippmargi 6,79, mis andis kokkuvõttes talle kuuenda koha. 

Mida aga soovitaks Ksenija tihtilugu parastavatele tugitoolisportlastele?

Ksenija: No vahel on neil tõesti põhjust seda teha... Aga tegelikult nad peaksid teadma seda, et mitte keegi ei lähe mitte kunagi tiitlivõistlustele kaotama või halba tulemust tegema. Kõik üritavad võitelda ja oma maa lippu kõrgel hoida.

Aga, kes on Ksenija ja Andrei arvates selle aasta parimad sportlased? Seda vaata juba meeleolukast videost! 

Eesti Olümpiakomitee korraldatav «Aasta sportlane 2016» rahvahääletus kestab kuni 20. detsembrini. Oma hääled saab anda interneti teel aadressil www.postimees.ee/spordigala.

Spordiaasta parimad tehakse teatavaks 27. detsembril toimuval «Spordiaasta Tähed 2016» auhinnagalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles