Nike looja Phil Knighti kirjutatud raamat «Jala jälg» ilmus eestikeelsena

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
INDIAN WELLS, CA - MARCH 16: Phil Knight, founder and chairman of Nike, congratulates Rafael Nadal of Spain after his win over David Nalbandian of Argentina during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 16, 2012 in Indian Wells, California.   Matthew Stockman/Getty Images/AFP
INDIAN WELLS, CA - MARCH 16: Phil Knight, founder and chairman of Nike, congratulates Rafael Nadal of Spain after his win over David Nalbandian of Argentina during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 16, 2012 in Indian Wells, California. Matthew Stockman/Getty Images/AFP Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP

Mis on Dimension Six? Mis on swoosh? Kirglikumad Nike brändi armastajad ehk teavad. Tänaseks 78aastane Phil Knight on spordimaailmas legendaarne ja tema enda kirjutatud raamat Nike loomisest ja keerulistest algusaastatest on ilmunud või ilmumas paljudes keeltes üle maailma. Eestikeelsena saame raamatut lugeda vaid loetud kuud pärast selle esitlemist Ameerikas 2016. aasta aprillis.

«Phil Knighti lugu sellest, kuidas tema hullumeelsest ideest kasvas tänaseks maailma üks tuntumaid brände Nike, on nii inspireeriv, et eriti võiksid seda lugeda kõik, kellel on väikenegi mõte ise midagi teha, midagi luua,» ütles Janno Joosep kirjastusest Helios. «Ta on vaeva näinud, et see lugu, mis on iseenesest juba väga huvitav ja põnev, oleks ka haaravalt kirja pandud. «Jala jälge» ei ole mitte leheküljekski igav – tegemist ei ole tavalise elu- või edulooga. Raamat on tõesti hästi kirjutatud, kaasahaarav.»

Phil Knight, swoosh’i varjus olev mees, on alati jäänud salapäraseks. Nüüd jutustab ta esimest korda oma loo. Alustades elu pöördehetkest, kui ta 24-aastasena – pärast seljakotimatka ümber maailma – otsustas asuda tavatule rajale ja alustada oma äri. Äri, mis on dünaamiline ja teistsugune.

Nike looja Phil Knight(AP Photo/Jessica Hill) / SCANPIX 
Nike looja Phil Knight(AP Photo/Jessica Hill) / SCANPIX Foto: Jessica Hill/AP

«Muuta maailma paremaks, teha asju teistmoodi, olla esimene, jätta endast jälg ajalukku – need soovid on kannustanud Phil Knighti looma ja arendama Nike,» ütles Nike Baltimaade esinduse, AS Jalajälg looja ja omanik Are Altraja. «Nike ja Phil Knighti lugu on kirglik lugu spordist ja eneseteostusest. See on ehedaim lugu Ettevõtlusest – detailselt, siiralt, ausalt, ilustamata. Just selliselt asjad tegelikult maailmas käivadki!»

 Phil Knight «Jala jälg». Väljaandja kirjastus Helios, tõlkinud Eva Finch ja Kaido Kangur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles