Sel reedel Tallinnas pidu otse Berliinist: Das ist die Tanznacht!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luc Ringeisen
Luc Ringeisen Foto: NineElevenClub

Klubi 9/11 alustab sel reedel 16. detsembril uut pidudesarja „BERLIN TANZNACHT”, mille raames saabuvad Eestisse regulaaselt Euroopa technopealinnas Berliinis resideeruvaid DJ-d ja artistid, et tutvustada tõelist stiilipuhast Berliini techno ja house sounde. Spetsiaalselt selleks peoks muutub ka klubi 9/11 atmosfäär ja disain berliinilikuks technomekaks.

Esimesel Berliini peol astuvad üles Luc Ringeisen ja Francesco De Luca, kes mängivad kahekesi terve öö. Peo Berliini-poolse promootori Hector Cristian Zamora sõnul on tavaline, et sealsed alalised DJ-d pidudel soojendus DJ-sid ei kasuta, sest on harjunud mängima üksi kogu öö.

Francesco de Luca
Francesco de Luca Foto: NineElevenClub

Ka peo kujundus on otse Berliinist – peo plakati kujundas sealne klubistaaride disainer Rabea Schaefers.

Foto: NineElevenClub

Lisaks on 9/11-i uksel legendaarse klubi Berghaini stiilis näokontroll, mille eest vastutab turvaülem Berg Haineken.

Luc Ringeisen (Vinyl Club / CDV) sündis Prantsusmaal, kuid korraliku technopisiku sai mees külge hoopis Ibizal, kus ta hakkas ise muusikat produtseerima ja tegi ka esimesed katsetused DJ-na kuulsa peosaare välireividel ning asutas 2003. aastal plaadipoe Vinyl Club. Vinyl Club omab suurt rolli viimasel kümnendil erinevate underground muusikastiilide tutvustamisel Ibizal, kus suuremad väliüritused piirdusid enamjaolt Goa Trance’i pidude ja kuulsate megaklubide kommertsliku housemuusikaga.

2004. aastal sai Luc resident DJ-ks klubis Space Ibiza, kuid oma avangardliku lähendemisega tantsumuusikale leidis Luc, et tema koht DJ-na on hoopis klubides Ibiza Underground ja Circoloco.

2005. aastal rajas Luc isikliku labeli Vinyl Club Recordings, mis aitas Ibiza DJ-del avastada ja levitada andekate produtsentide nagu Petre Inspirescu, Jonas Kopp, Anthony Collins jt loomingut. 2008. aastal peale digitaalse muusikaformaadi revolutsiooni müüs Luc oma plaadipoe maha ning kolis Berliini, kus ta leidis oma tõelise kodu nii DJ, artisti kui ka plaadistusjuhina.

Oma esimestest produktsioonidest alates on Luc välja arendanud väga omapärast muusikastiili, mis on sügav ja eksperimentaalne ning sobib hästi ka psühhedeelsematele afterhours-sessioonidele. Tema loomingut on avaldanud ka sellised labelid nagu Safari Electronique, Movida, Darkroom Dubs ja Karat Records. 2011. aastast alates on Luc resident DJ Berliini klubis Club der Visionaere, kus ta saab oma uut loomingut rahva peal testida sessioonidega, mis võivad kujuneda enam kui 12 tunni pikkusteks.

Itaaliast Napolist pärit Francesco De Luca (No Signal / OHM club / Tresor Berlin) armastus muusika vastu sai alguse juba varajases eas, kui ta avastas enda jaoks oma esimesed vinüüplaadid ja grammari. Peatselt arenes sealt välja eriline kirg vanakooli house muusika vastu, tema varajaste lemmikute hulka kuluvad Larry Heard, Frankie Knuckles, MAW, Chez Damier, Ron Trent, Full intention jne. Sellest vanemast housemuusikast on Francesco tänaseks jõudnud techno ja minimal muusika juurde kui pühendunud DJ, kes eksperimenteerib ja arendab oma oskusi ka produtsendina. Francesco on resident DJ Chalet Clubis ja OHM-is ning omab live-streaming projekti «No Signal», mis asub Kreutzbergis, Berliini südames.     

Ööklubi 9/11 asub aadressil Tulika 9/11

Klubi Facebook: facebook.com/NineElevenClub/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles