Video: kodutu väitel lubab Donald Trump tal elada Trump Toweris tasuta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump Tower
Trump Tower Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Möödunud nädalal ilmus rahvusvahelisse meediasse video, millel afroameeriklanna ülistab järgmisel kuul USA presidendiks saavat Donald Trumpi ja väidab, et Trump on tal lubanud viimased kaheksa aastat elada tasuta New Yorgis Trump Toweris.

Nimetatud video jõudis sotsiaalmeediasse juba juulis, kuid sai avalikkusele tuntuks nüüd, mil Info Wars peatoimetaja Paul Watson selle Twitterisse pani.

Videol on näha pidžaamas naist, kes vaatab aknast välja New Yorgi Keskpargi suunas ja ütleb, et elab Trump Toweris peaaegu kümme aastat.

«Tulin sellesse hoonesse skvotterina aastaid tagasi tagasi ja leidsin vaba ruumi, kus end sisse seadsin. Kui koristaja lõpuks mind märkas, kutsus ta hoone mänedžeri ja politsei. Mulle öeldi, et pean lahkuma või muidu mind arreteeritakse,» selgitas naine.

Naine teatas, et ta on kodutu, tal on vaja eluaset ning ta ei kavatse ära minna. Maja mänedžer helistas siis Donald Trumpile, kes tuli oma korteris alla vaatama, kes on probleemitekitaja.

«Ta ei visanud mind pilvelõhkujast välja, vaid ütles, et võin seal tasuta edasi elada, sest keegi nimetatud ruumi ei kasuta. Nüüd olen seal üüri maksmata elanud kaheksa aastat,» teatas afroameeriklanna.

Naise sõnul saab ta Trump Toweri kohvikust kolm tasuta söögikorda päevas ja igal nädalal buketi värskeid lilli.

Naise sõnul ei ole Trump halb mees, nagu meedia teda tembeldab.

«Kui ei oleks Trumpi, oleksin tänaval ja võib olla nüüdseks juba surnud. Donald Trump ei ole halb,» lisas naine.

Videot näinud meediaesindajate ja kriitikute arvates on tegemist libauudise videoga, sest sellist naist ei ole Trump Toweris mitte kunagi elanud.

New York Timesi reporterid uurisid Trump Toweris elavatelt inimestelt, kellel on seal korterid ja ühelt uksehoidjalt, kas nad on näinud kunagi seal tasuta elavat afroameeriklannat ja said eitava vastuse.

Kriitikute sõnul ei ole videol näha naise korterit ega teisi tõendeid, et ta on Trump Toweris.

Oletatakse, et see video on tehtud mõnes Trump Toweri lähedases hoones, kust avaneb peaagu sama vaade, mis Trump Towerist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles