Otseülekanne Postimehe veebis: täna toimub Evelin Ilvese muinasjuturaamatu esitlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ilmub ekspresidendiproua Evelin Ilvese muinasjuturaamat «Linnu lood», mille pidulik esitlus toimub kell 20.00 Kristiine keskuse Apollo raamatupoes, millest teeb otseülekande ka Postimees online.  

Toomas Hendrik Ilves koos tütre Kadri Keiu Ilvese ja toonase abikaasa Evelin Ilvesega 23. juunil 2009 Jõgeval, kus toimus Võidupüha paraad.
Toomas Hendrik Ilves koos tütre Kadri Keiu Ilvese ja toonase abikaasa Evelin Ilvesega 23. juunil 2009 Jõgeval, kus toimus Võidupüha paraad. Foto: Margus Ansu

Muinasjuturaamat põhineb Evelin Ilvese ja Toomas Hendrik Ilvese tütre Kadri Keiu suureks kasvamise sündmustel.

Evelini sõnul koosneb raamat päriselul põhinevatest muinasjuttudest. «Kadri Keiu eelkooliiga oli heas mõttes erakordne, sest enamikul inimestel pole võimalik elada kauge paksu metsa sees kui ka presidendilossis. Mõlemad on omamoodi suletud keskkonnad, kuhu sisse kiigata võiks olla vahva. Raamatu peategelane Linnu on väike tüdruk, kes mõistab lindude ja loomade keelt ja tema elus juhtub palju asju,» rääkis Ilves.

Kadrioru roosiaias toimus täna Eesti iseseisvuse taastamise 24. aastapäeva vastuvõtt. Luukas Ilves, Kadri Keiu ja Toomas Hendrik Ilves 
Kadrioru roosiaias toimus täna Eesti iseseisvuse taastamise 24. aastapäeva vastuvõtt. Luukas Ilves, Kadri Keiu ja Toomas Hendrik Ilves Foto: Liis Treimann

Raamat jutustab, missugused mängud ja kaaslased on tüdrukul, kelle koju teisi lapsi just tihti ei satu, sest tee lõpeb tema kodu juures otsa. Või millise pöörde võtab metsaelu siis, kui isa ootamatult presidendiks valitakse.

Evelin Ilvese sõnul on see südamlik raamat, mille igas loos on päriselt juhtunud sündmus, aga ka midagi mõtlemapanevat ja harivat. «Samas hakkas raamatu peategelane üsna kiiresti oma elu elama ning temast sündis uus karakter, kes pole enam päriselt Kadri, vaid juba Linnu,» lisas Evelin.

Raamatu «Linnu lood» esitlused toimuvad detsembrikuus üle terve Eesti. Täna teeb otseülekande raamatu esitluselt Kristiine keskuse Apollo raamatupoes ka Postimees-online

Raamatu toimetas Jane Lepasaar ning illustratsioonid tegi Catherine Zarip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles