Pildid ja video: Lyonis toimub iga-aastane valgusfestival

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa kaguosas asuvas Lyonis algas eile iga-aastane valgusfestival (Fêtes de lumieres), mis on seal üks tähtsamaid kultuurisündmusi.

Lisaks Lyoni elanikele ja turistidele saab seda nautida Rahvusvahelises Kosmosejaamas olev prantslasest astronaut Thomas Pesquet’, kellel paistab Lyoni tuledemöll kosmosesse, edastab AFP.

Astronaut jäädvustas ISSi pardalt Lyoni valgusmöllu, pannes pildid sotsiaalmeediasse. Ta kirjutas, et Lyon paistab tänu tuledele väga kaugele.

Kuna Prantsusmaal on terrorioht suur, siis selle aasta valgusfestivalil on karmid turvameetmed. Politsei teatel kasutatakse turvalisuse tagamiseks esmakordselt drooni ning kohal on 750 politsenikku ja sõdurit. 

Linna kaunistab 40 valgusinstallatsiooni ja toimub mitmeid valgus-show’sid.

Lyoni valgusfestivali tähistatakse alates 1852. aasta 8. detsembrist. See on seotud ka katoliku kirikuga, sest Lyon pääses 1643. aastal katkust ja siis arvati, et linna päästjaks oli Jeesuse ema neitsi Maarja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles