Jalmar Vabarna vihastas Kroonika peale: nüüd on Stig kuri onu ja Trad.Attack! ahne hipikari!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi noore kultuuritegelase preemia laureaat Jalmar Vabarna ja Sandra Sillamaa.
Presidendi noore kultuuritegelase preemia laureaat Jalmar Vabarna ja Sandra Sillamaa. Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Muusik Jalmar Vabarna ärritus selle peale, kuidas mõned meelelahutusväljaanded kajastasid Stig Rästa artiklit, mis rääkis positiivses võtmes sellest, kuidas EAS ansamblit Trad.Attack! toetas.

Stig Rästa kirjutas veebisaidil meesolen.ee 29. novembril avaldatud artiklis: «Trad Attack sai 49 000 eurot toetust – kas see on mingi nali, küsiksin ka mina. Mõned aastad tagasi poleks ma uskunud, et Eesti muusikat sääraselt toetama hakatakse. Õnneks aga on Eesti muusikud, bändid ja muusikaettevõtted arenemas uuele tasemele, kus enam ei ole tegu lihtsalt «kidra plännimisega» kuskil garaažis, vaid täiesti läbimõeldud süstemaatilise organisatsiooniga. Kui bänd või muusik või muusika tahab saada laiemat kuulajaskonda ja seda mitte alati välismaal, vaid ka Eestis, siis on selle ümber vaja ehitada organisatsioon.»

Kroonika peatoimetaja Krista Lensin
Kroonika peatoimetaja Krista Lensin Foto: Promopilt

Vabarna arvates võttis seltskonnaajakiri teksti kontekstist välja ja andis teemale negatiivse tooni.

«Kas keegi oskab öelda, millal lõpetab Kroonika pasa tootmise ja kaua jätkub see kontekstist välja kiskumine? Stig kirjutas positiivse loo, selgitas põhimõtteliselt piisavalt, kuidas need asjad käivad ja siis tuleb Kroonika, paneb pealkirja kuskilt suvalisest lõigust ja söödab veebi, toidab skrollimislihast ja panustab pealkirjade lugejate peale ja nimetab seda ajakirjanduseks. Nüüd on Stig kuri onu ja Trad.Attack! ahne hipikari. Sorry, täiesti ebaprofessionaalne!» pahandab Vabarna Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles