Video: Trumpi arvates maksab uus Air Force One lennuk liiga palju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP/Scanpix

USA tulevane president Donald Trump tahab loobuda uuest Air Force One lennukist, millest saaks edaspidiste presidentide ametilennuk.

Trump selgitas Twitteris, et lennuki ehitamisele kulub liiga palju raha ja selle tõttu tuleks lennukitellimus tühistada.

«Boeing on juba hakanud ehitama Boeing 747 põhinevat Air Force One One lennukit, kuid kulutused on kasvanud veerand miljardi dollari võrra, see on liig, mis liig,» teatas Trump.

Trump pidas lennuki teemal pressikonverentsi New Yorgis Trump Toweris, kus teatas, et lennukiehitajal Boeingul on õigus saada kasu, kuid mitte niipalju, et see USAd märgatavalt vaesemaks teeb.

Trumpi tviidi kohaselt kujuneb USA presidendi uue ametilennuki hinnaks rohkem kui neli miljardit dollarit, kuigi algne hind oli umbes pool sellest.

USA võimud tellisid Boeingult uue presidendilennuki, kuna senine ei ole enam 2020. aastatel kasutuskõlblik.

Air Force One
Air Force One Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

Uus Air Force One lennuk peaks valmima 2024. aastal, seega ei valmi see lennuk Trumpi esimsel ametiajal. Kui Trump valitakse 2020. aastal teiseks ametiajaks, võib tal avaneda võimalus lennata uue presidendilennukiga.

Air Force One
Air Force One Foto: CLEMENS BILAN/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles