Juubeli-PÖFF meelitas kokku 80 000 külastust ning rekordarvu väliskülalisi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11.–27. novembrini toimunud 20. Pimedate Ööde filmifestivali ja filmitööstusele suunatud filmiprofessionaalide kohtumist Industry@Tallinn külastas tänavu rekordarv filmiprofessionaale ja ajakirjanikke: 1032 inimest, kes olid pärit 64 eri riigist. Festivali külastauste koguarv oli 80 000, jäädes samasse suurusjärku eelmise aastaga.

PÖFFil näidati tänavu 246 täispikka filmi ja animafilmi ning 367 lühifilmi ja -animatsiooni, pärit 74 eri riigist. Kokku toimus 844 seanssi, veidi vähem kui eelmisel aastal, mil festival näitas kokku 650 (nende seas 289 täispikka) filmi ja toimus 889 seanssi. Tänavu oli PÖFFil 14 maailma-, 34 rahvusvahelist ja 17 Euroopa esilinastust. Kaks PÖFFi alafestivali püstitasid tänavu publikurekordi: laste- ja noortefilmide festivali Just Film külastuste arv oli 16 500 ning rahvusvahelist lühilfilmide festivali Sleepwalkers 1500. Vabatahtlikke töötas festivalil tänavu üle 400, mis on samuti rohkem kui kunagi varem.

PÖFF - Award Ceremony
PÖFF - Award Ceremony Foto: Erlend Štaub

Pimedate Ööde filmifestivali direktor Tiina Lokk kommenteeris:

„Tänavu on PÖFFi jaoks numbritest olulisem sisuline hüpe, mille me teinud oleme: PÖFF ja Eesti filmitööstus pakuvad maailmale rohkem huvi kui kunagi varem. Festivalil käinud 118 ajakirjaniku hulgas leidus esindajaid mõjukatest meediaorganisatsioonidest nagu The Hollywood Reporter, Screen International ja Hollywood Foreign Press Association (organisatsioon, mis annab välja Kuldgloobuseid) ning nende tagasiside oli ülimalt positiivne. PÖFFi raames teist aastat toimunud Euroopa filmifoorumil arutati teemasid, mis hakkavad kujundama eurooplaste audiovisuaalse meedia tarbimist ja vahendamist lähiaastatel, ning mul on hea meel, et meie oleme saanud üheks platvormiks, kus need debatid toimuvad."

Ta lisas, et "igati õnnestunuks võib lugeda ka uut projekti Storytek Forum, mille eesmärk on läbi edulugude uurimise kaardistada võimalusi, kuidas audivisuaalse sisuloome ideid investoriteni viia. Seal osalesid teiste seas näiteks Sony Pictures Entertainment PR-juht Pam Rodi, hittmängude Call of Duty ja Tony Hawk Pro Skater talendirežissöör Keith Arem, Oscarite gala multimeediaprodutsent John Heinsen ja ligi 20 loomemajanduse investorit Ameerikast, Aasiast ning Euroopast.

Erakordseks muudab tänavuse aasta veel see, et meid külastasid mitmed maailma filmitööstuse tipptegijad nagu vene produtsent Aleksander Rodnjanski ("Duellant", „Leviaatan“, „Patu linn 2“), kahele Oscarile kandideerinud operaator John Mathieson („Gladiaator“, „Ooperifantoom“), „Troonide mängu“ sarjaga maailmakuulsaks saanud näitlejatar Ania Bukstein, Sony Pictures Entertainmenti turunduse asepresident Milissa Douponce ning tõusev täht Hayden Szeto. Meie žüriides osalesid teiste hulgas Oscari nominendid, produtsent ja režissöör Uberto Pasolini ("Full Monty - püksid maha"; "Vaikelu") ja helilooja William Goldstein. Filmi „17, hirm ja rõõm“ Euroopa esilinastus tähistas aga PÖFFi koostöö algust Hollywoodi suurstuudio Sonyga. Seetõttu ootame juba põnevusega, mida järgmine aasta endaga kaasa toob.“ Lokk lisas, et erilist rõõmu valmistab ka see, et PÖFFi alafestivalid on täielikult välja kujunenud ning oma auditooriumi üles leidnud.

21. Pimedate Ööde filmifestival toimub 17. novembrist 3. detsembrini 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles