Rootsi restoran keeldus paremäärmuslaste jõululõuna broneeringust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Sisserännuvastase Rootsi Demokraadid partei esindajad tahtsid broneerida Värmlandis restoranis kohad jõululõunaks, kuid restoran keeldus broneerimast.

Rootsi Demokraatide Värmlandi esindus kommenteeris juhtunut, et neid diskrimineeriti nii nagu toimusid diskrimineerimised Teise maailmasõja ajal, edastab The Local.

Partei Värmlandi esindus teatas selle nädala alguses, et nad tahtsid tähistada lähenevaid jõule traditsioonilise julbord’iga, kuid kohalik restoran ei võimaldanud neile seda.

Restorani teatel kartsid nad üldsuse reageeringut, kuna Rootsi Demokraatide partei liikmed on tuntud oma migratsioonivastasuse poolest.

Rootsi Demokraatide Värmlandi piirkonna juht Runar Filper võrdles restorani käitumist Teise maailmasõja ajaga, mil diskrimineeriti vähemusse kuulujaid. Samuti süüdistas ta meediat, et nende jõululõuna restoranis ära jäi, kuna meedia on neist teinud koletised.

«Kui varasemal ajal diskrimineeriti nahavärvi tõttu, siis nüüd poliitiliste vaadete tõttu,» teatas Filper.

Esindaja sõnul sai nende vastu suunatud rünnak meedias alguse novembris, mil partei korraldas Stockholmis Grand hotellis oma sündmuse. Paljud rootslased pidasid seda paremäärmuslaste kokkusaamist ebakohaseks ja sisserändajaid solvavaks.

Grand hotell vabandas hiljem, et lubas seal sisserännuvastastel oma sündmuse korraldada.

«Kui see ei oleks jõudnud meediasse ega sotsiaalmeediasse, siis ei oleks meile jõululaua broneeringut ära öeldud,» lisas Filper.

Värmlandi restoraniomaniku sõnul mõjuvad paremäärmuslased, natsionalistid ja sisserännu vastased äritegevusele negatiivselt ja selle tõttu ei lubanud ta Rootsi Demokraatide partei esindajatele lauda broneerida.

Partei Värmlandi esindajate jõulueelne lõuna toimus, kuid nad üürisid mujal ruumi ja tellisid catering teenuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles