Pildid ja video: 1970. aasta «Madeleine McCanni» juhtum on seni lahenduseta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia rannast rööviti 1970. aastal briti tüdruk Cheryl Grimmer, kelle juhtum meenutab teise briti tüdruku Madeleine McCanni oma, kes jäi 2007. aastal kadunuks Portugalis Praia da Luzis. Mõlemad tüdrukud olid kadumishetkel kolmeaastased.

Grimmerite pere migreerus 1969. aastal Ühendkuningriigist Austraaliasse ja nad elasid New South Walesis Wollongongis, edastab Daily Mail.

Austraalia politsei otsis Fairy Meadow rannalt kadunud tüdrukut pikka aega, kuid teda ei leitud, kuid nüüd 46 aastat hiljem on neil andmeid, et lapse võis kaasa viia teismeline poiss.

Röövitud tüdruku vend, nüüdseks 52-aastane Stephen Grimmer sõnas, et nende ema Carol ja isa John surid ilma, et oleks Cheryli saatus oleks paljastunud. Peres on veel kaks venda, Ricki ja Paul Grimmer.

1970. aastal kadus Austraalia rannas kolmeaastane Cheryl Grimmer.Pildil Cheryl Grimmeri vend Stephen
1970. aastal kadus Austraalia rannas kolmeaastane Cheryl Grimmer.Pildil Cheryl Grimmeri vend Stephen Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Stephen Grimmeri sõnul on tema ja ta vennad jätkanud otsinguid, et saada õe, kes jäi kadunuks 12. jaanuaril 1970, kohta midagi teada.

Vendade sõnul olid nad perega Fairy Medow rannnal, kuid ilm muutus järsku äikeseliseks ja nad läksid ranna duširuumi ennast pesema. Nad võtsid ka õe kaasa, kelle samuti puhtaks pesid, kuid õde kadus siis, kui nad end pesid.

1970. aastal kadus Austraalia rannas kolmeaastane Cheryl Grimmer
1970. aastal kadus Austraalia rannas kolmeaastane Cheryl Grimmer Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Kolm päeva hiljem said tüdruku vanemad lunarahanõudmise, milles oli kirjas, et neilt tahetakse tütre eest saada 10 000 Austraalia dollarit. Vanemad pöördusid politsei poole ja kogusid raha kokku, kuid mitte kedagi ei ilmunud seda raha võtma.

Austraalia politsei asus «külmaks läinud» juhtumit uuesti uurima ja arvab, et tüdruku viis kaasa teismeline poiss, kes on nüüd 60. eluaastates.

Cheryl Grimmeri vennad esitasid meedias üleskutse, et see mees end politsei kätte annaks, kuid seni ta seda teinud ei ole.

Vendade sõnul süüdistavad nad ennast, et nad õe korraks silmist lasid ja ta sel ajal kaasa viidi.

Politseiuurija Damian Loone'i teatel jäid juhtumit 1970. aastatel uurinud politseinikel nii mõndahi kahe silma vahele, kuid nüüd on neil uusi andmeid. 

Austraalia politsei andmetel võis Cheryli kaasa viia valgenahaline poiss, kes oli 1970. aastal 16 – 17-aastane, umbes 152 sentimeetrit pikk, tal olid pruunid juuksed, sinist värvi silmad ja sale kehaehitus. Sellise välimusega poissi nähti 12. jaanuaril 1970 Fairy Meadow rannal ja sealt kiiruga koos lapsega lahkumas.

Vendade sõnul läksid nad rannas dušši võtma kella 13.30 paiku, kuid mõned minutid hiljem õde kadus. Ricki, kes oli siis kaheksane ja lastest kõige vanem, teatas Cheryli kadumisest emale. Stephen oli siis kuuene ja Paul viiene.

Politsei küsitles nii Grimmerite pere kui teisi rannal olnuid, kuid andmetest ja otsimisest hoolimata tüdrukut ei leitud.

Osade rannal olnute teatel nägid nad teismelist poissi, kellega oli kaasas oranžis trikoos väike tüdruk, kelle ta enne lahkumist joogikraani juurde tõstis. Noormees oli tüdruku pannud valgesse autosse ja minema sõitnud.

Austraalia politsei teatas 2011. aastal, et neile teadaolevate andmete kohaselt võis tüdruk pärast röövimist surra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles