Pildid ja video: Šveitsis mäesuusatas korraga 1200 jõuluvana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval kogunes Šveitsi Verbier suusakuurorti 1200 mäesuusatajat, kes kandsid jõuluvanakostüümi.

Tegemist oli Verbier mäesuusaradade ametliku avatseremooniaga, mis toimus «jõuluvanade kokkusaamisena» kolmandat aastat järjest, edastab The Local.

Jõuluvanakostüümi kandnud, keda sel aastal oli möödunud aastaga võrreldes rohkem, said mägedele ühekordse pääsme tasuta.

Šveitsi Verbier mäesuusahooaja avamine
Šveitsi Verbier mäesuusahooaja avamine Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Genfist sõitis Verbier’ sse erirong, mis pakkus tasuta küüti neile, kes olid varem teinud suusapuhkuse broneeringu.

Kohale saabunutele pakuti tasuta veini, sarvesaiu ja poolkõva juustu, kuid ka võimalus saada loteriiga tasuta hooajapääse.

Jõuluvanakostüümis suusatajad kogunesid pärastlõunal ühisfotole ja massitantsule.

Šveitsi Verbier mäesuusahooaja avamine
Šveitsi Verbier mäesuusahooaja avamine Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Verbier on üks neist Šveitsi mäesuusapaikadest, mis avas mäed tavapärasest varem, kuna lumi tuli seal maha juba novembri keskel.

Šveitsi suusakuurortides loodetakse, et lumi jääb maha ja seda sajab juurde, mitte ei kordu möödunud aastane stsenaarium, mil lume tulek viibis ja lund hakkas sadama alles uuel aastal.

Verbier asub Edela-Šveitsis Valais kantonis, olles Euroopa üks tuntumaid mäesuusakuurorte. Osa sealseid mäestikualasid on kaetud lumega aastaringselt. Verbier’s elab mitmeid tuntud mäesuusasportlasi, kuna seal on ühed paremad treenimisvõimalused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles