Galerii! Loits tähistas 20. juubelit duubeltribuutplaadi ja täismaja kontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2. detsembril astus Loits üles klubis Tapper ja tähistas suurejooneliselt oma 20. juubelit. Juubeli puhul ilmus samal päeval ka tribuut-kogumik, millelt leiab tuntud ja vähemtuntud artistidelt 17 erinevat töötlust Loitsu lugudest.

Reedel, 2. detsembril tegi Loits klubis Tapper sügava kummarduse kõigi oma kamraadide ees ja astus pärast viite aastat kestnud lavapausi taas vanas heas kooseisus üles. Mängiti kamraadide poolt küsitluse teel kokku pandud kava, ehk siis parimaid kolmelt esimeselt täispikalt albumilt.

Loits tähistas klubis Tapper 20. juubelit kontserdiga
Loits tähistas klubis Tapper 20. juubelit kontserdiga Foto: Jelena Jakovljevic

«LOITS 20» sündmuse raames nägi laval veel kolme noort ja vihast bändi. Juubeli avakülaline oli Loitsu duubeltribuutplaadile oma panuse andnud vanakooli death-metal bänd Deceitome. Neile järgnes õhtu kõige deemonlikum elajas, bestial black-metal leegion Süngehel ja pärast Loitsu lammutas majas neli Võrumaa metsade sügavusest pärit thrash-metalisti, koondnimega Tankist. Nemadki on duubeltribuutplaadil esindatud.

Loits tähistas klubis Tapper 20. juubelit kontserdiga
Loits tähistas klubis Tapper 20. juubelit kontserdiga Foto: Jelena Jakovljevic

Mehhiko plaadifirma Azermedoth Record on võtnud nõuks Loitsu 20. juubeli puhul välja anda grenaderide laenlugudest koosneva duubelalbumi. Eesti versioon sellest plaadist nägi ilmavalgust Loitsu oma plaadifirma Flak'n'Roll Recordsi alt reedel, ehk siis täpselt juubelikontserdi ajal. Plaadil teeva Loitsule kummarduse alljärgnevad sõbrad:

GENKA / PAUL OJA, GORESOERD, VAL TVOAR feat. Väike PRints, FORGOTTEN SUNRISE, REVOLVER, SORTS, SÕJARUUN, TANKIST, THOU SHELL OF DEATH, TAPPER, ULGURÄND, DECEITOME, MORTALISM ja A.K.G. Eestist, URSKUMUG Lätist, KARELIAN WARCRY Soomest ja ZEBULON KOSTED Ameerikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles