Video: Jamie Oliver sai tapmisähvardusi, kuna lisas paella’le chorizo vorsti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: Instagram/Instagram/Scanpix

Briti kuulus telekokk Jamie Oliver sai hispaanlastelt tapmisähvardusi, kuna ta lisas nende ühte rahvusrooga paella’sse chorizo vorsti, mida tavaliselt sellesse toitu ei panda.

Paella pärineb Valenciast, koosnedes lihast, kalast , mereandidest ja juurviljast, edastab The Independent.

Oliver pani lisaaine, tekitades hispaanlastes viha, mille tõttu nad kuulsat kokka sotsiaalmeedias ründasid teatega, et ta ainult ei solvanud Hispaania gastronoomiat, vaid kogu kultuuri.

Oliver esines Graham Norton Show’s, kus saatejuht luges staarkokale ette teda solvavaid tviite.

Oliver vastas, et ta on saanud ähvardusi juba mitu nädalat ja ainuüksi mingi vorsti tõttu.

«Asi läks täiesti üle käte ja seda nädalaid. Sain tapmisähvardusi vaid selle tõttu, et lisasin  paella’sse natuke vorsti,» teatas kokk.

Oliveri sõnul oli ta Kanadas rääkimas laste ülekaalulisuse ennetamisest, kui ta sai teada, et on oma ühes kokasaates chorizo vorsti lisamisega paella’le hispaanlased välja vihastanud.

«Ükskõik, mida ma hiljem ette võtsin, ikka varjutas seda chrorizo juhtum. Sellest vorstist ma siiski ei loobu,» nentis staarkokk.

Hispaanias valmistatakse chorizo vorsti hakitud sealihast, pekist,  suitsutatud paprikast ja soolast. Vastavalt sellele, millist suitsutatud paprikat kasutatakse, on vorst kas vürtsikas või magus. Lisaks võib chorizo vorstis olla küüslauku, ürte ja maitseaineid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles