Vene diplomaat peksis populaarse Mongoolia räppari haakristi kandmise eest läbi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YouTube / Mongoolia räppar Amraa

Hästi informeeritud riigiesindaja! Kuigi svastika näol on Mongoolias tegemist traditsioonilise sümboliga, peksis Vene diplomaat selle kandmise eest läbi riigis populaarse räppari.

Khar Sarnai nimelisse kollektiivi kuuluv Amarmandakh Sukhbaatar, esinejanimega Amraa, esines ühel üritusel Ulaanbaataris, kus nagu kombeks kandis ta kontserdil Mongoolia rahvariietust, millele oli tikitud svastika. Pärast esinemist ründas teda Vene diplomaat nagu väidavad artisti advokaat ning isa ajakirjandusele.

Svastika ehk haakrist, mida läänes seostatakse peamiselt natsidega, on tuhandeid aastaid vana sümbol ning pärit Indiast. Tegelikult oli see juba sajandeid levinud nii Mongoolias kui Indias enne kui selle avastas natside liider Adolf Hitler.

Peale rünnakut viibis Mongoolia räppar kümme päeva koomas, väidab tema isa Sevjidiin Sukhbaatar. «Mu poega peksti mitu korda metallesemega näkku ja ta sai tõsiselt vigastada. Tal on ajukahjustus,» ütles mees.

Läbi pekstud räppari isa.
Läbi pekstud räppari isa. Foto: BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR/AFP/Scanpix

Amraa kannab laval tihti rahvariideid, millele on svastikad tikitud. Tema advokaat ja isa eitavad väidet nagu oleks Amraa esinemise ajal «Heil Hitler!» (elagu Hitler - toim) hüüdnud.

Diplomaati pole seoses intsidendiga veel vahi alla võetud kuigi Mongoolia seaduste järgi saab tema suhtes vaatamata diplomaatilisele puutumatusele juurdlust alustada.

Mongoolia politsei teatas aga, et kahtlusalust pole kinni peetud, kuna tegemist polnud tõsiste vigastustega.

Vene saatkond andis teada, et uurib intsidenti puudutavaid meediakajastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles