Video: Big Maci leiutaja suri 98-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael «Jim» Delligatti
Michael «Jim» Delligatti Foto: Gene J. Puskar/AP/Scanpix

Suri ameeriklane, kes leiutas McDonaldsi klassikalise Big Mac hamburgeri, milles on kukli vahel kotlette, juustu, marineeritud kurki, sibulat, lehtsalatit ja spetsiaalset kastet.

USA meedia teatel lahkus Michael «Jim» Delligatti sel esmapäeval 98-aastasena oma kodus Pittsburghis, olles ümbritsetud lähedastest.

Delligatti tuli suure hamburgeri ideele 1967. aastal, kui ta töötas Pennsylvanias Uniontownis McDonadsis ning McDonaldsi firma teatel on tegemist legendiga, kes jättis brändile tugeva jälje, edastab usatoday.com.

Michael «Jim» Delligatti
Michael «Jim» Delligatti Foto: Gene J. Puskar/AP/Scanpix

Big Macis on seitse komponenti, mis on märgatavalt rohkem arv lisandeid kui varasemates burgerites, kaasa arvatud spetsiaalne salajase retsepti järgi valmistatud kaste. Kinnitamata andemetel on selles kastmes munakollast, sinepit, sibulat, küüslauku ja veel ühte maitseainet, kuid ei ole teada, milline on ainete kogus.

Bic Mac annab 508 kalorit ja seda pakutakse rohkem kui 100 riigis asuvates McDonaldsites.

McDonaldsi Big Mac burgerid
McDonaldsi Big Mac burgerid Foto: PAUL J. RICHARDS/AFP/Scanpix

Delligatti avas 2007. aastal Big Mac muuseumi, kus külastajad saavad end jäädvustada näiteks rohkem kui nelja meetri laiuse Big Maci juures.

McDonads avaldas kauaaegse töötaja surma puhul perele kaastunnet ja edastas järelhüüde.

«Me mäletame teda kui klassika leiutajat, suurepärast ärimeest ja austusväärset härrasmeest, kelle pere neli põlvkonda on juhtinud ja juhivad McDonaldsi restorane Pennsylvanias ja Põhja-Carolinas,» teatas McDonalds.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles