Pildid: Moskvas peeti kinni prantslasest popstaar, kes süüdistab vene staari Kirkorovit plagiaadis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pealinna Moskva politsei pidas eile kinni Prantsusmaa popstaari Didier Marouani, kellel tekkis tüli vene staari Filipp Kirkoroviga.

Marouani, kes asutas 1977. aastal bändi Space, peeti eile õhtul kinni koos tema Venemaa esindaja, advokaat Igor Trunoviga Moskvas asuvas Sberpank pangas, kuhu nad olid saabunud lepingut sõlmima, edastab Tass.

Moskva politsei pidas kinni prantslasest muusiku Didier Marouani ja advokaat Igor Trunovi
Moskva politsei pidas kinni prantslasest muusiku Didier Marouani ja advokaat Igor Trunovi Foto: Krill Zykov/Moscow news agency via AP)/Scanpix

Vene muusiku Filipp Kirkorovi advokaadi teatel tahtsid Marouani ja Trunov Kirkorovilt ligi üks miljon eurot välja pressida. 

Politsei küsitles Kirkorovit, keda Marouani süüdistab oma muusika plagieerimises. 

Marouani läks Moskvas Kirkorovi vastu kohtusse, kuna tema sõnul varastas venelane tema palast «Symphonic Space Dream» osa, mida kasutas oma palas «Cruel Love».

Marouani ja ta ansambel Space tahavad kohtu kaudu saada kahjutasu 75,34 miljonit rubla (900 000 eurot) ja et kohus keelaks Kirkorovil oma 2002. aasta hiti edaspidise ettekandmise.

Vene helilooja  Oleg Popkov, kes tegi «Cruel Love» muusika, teatas et nimetatud pala registreeriti Venemaa autorite ühingus kaks aastat enne seda kui Kirkorov sellega esmakordselt 2002. aastal üles astus.

Vene meedia teatel ei ole siiski selge, kes kellelt muusikat varastas.

Moskva kohus ei võitnud Marouani hagi arutamisele ning Trunovi sõnul plaanivad nad minna sellega USA kohtusse.

Vene meedia teatas sel esmaspäeval, et pärast kolm päeva peetud läbirääkimisi Marouani ja Kirkorovi vahel oli vene muusik nõus prantslasele kompensatsiooni maksma, kuid Kirkorovi advokaadi teatel ei jõudnud nad kokkuleppele.

Moskva politsei teatel pidasid nad panka kokkuleppelepingut sõlmima saabunud prantslase ja ta esindaja kinni, kuna Kirkorov pöördus nende poole ja palus aidata olukorda lahendada.

Moskva politsei pidas kinni prantslasest muusiku Didier Marouani ja advokaat Igor Trunovi
Moskva politsei pidas kinni prantslasest muusiku Didier Marouani ja advokaat Igor Trunovi Foto: Krill Zykov/Moscow news agency via AP)/Scanpix

Kirkorov kinnitas Vene meediale, et ta pöördus politsei poole, kuna Marouani süüdistab teda plagiaadis, ta ei pea prantslasele kompensatsiooni maksma ja tal on õigus riigipoolsele kaitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles