Austria paremäärmuslikud noored tegid hertsoginnast mosleminaise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ertshertsoginna Maria Theresia kuju Viinis
Ertshertsoginna Maria Theresia kuju Viinis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austrias panid paremäärmusliku noorteliikumise Identitaria liikmed Viini kuulsale kujule, ertshertsoginna Maria Theresiale musta mosleminaiste rätiku, protestimaks sellega Austria islamiseerimise vastu.

Viini kunsti- ja loodusajaloo muuseumite vahel asetsev kuju sai ka plakatid «Islamiseerimine? Ei, tänan», edastab The Local.

Austria  ertshertsoginna ja Ungari kuninganna Maria Theresia (13. mai 1717 – 29. november 1780)  oli viimane Austria-Ungari Habsburgide suguvõsa monarh, ta oli ka Prantsusmaa viimase kuninganna Marie Antoinette’i (1755 – 1793) ema.

Austria ertshertsoginnat Maria Theresiat kujutav maal / wikipedia.org
Austria ertshertsoginnat Maria Theresiat kujutav maal / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Maria Theresia oli oma valitsemisajal katoliku usu propageerija, antisemiit ja teiste religioonide suhtes vaenulik.

Identitaria teatas, et nad katsid hertsoginna kuju tumeda rätikuga eile, kasutades selleks abivahendit, kuna kuju on 20 meetrit kõrge. Noored valisid Maria Theresia mosleminaiseks muutmise päevaks eilse, 29. novembri, kuna siis oli hertsoginna 236. surma-aastapäev.

Grupeering teatas oma Facebooki leheküljel, et nad nõuavad illegaalsete sisserändajate ja Austria ühiskonda mitte integreeruda suutvate moslemite väljasaatmist. Samuti Austria islamiseerimise kohest lõpetamist.

Paremäärmuslike noorte teatel on Austrias aina enam tulnud ette juhtumeid, milles Austria tuleviku eest seisjatel on üritatud suud sulgeda ja neid kiusatakse.

Viini politsei teatel uurivad nad hertsoginnakuju looritamist.

«Meile on selle grupeeringu aktivistid teada, lisaks meile uurivad nende tegevust ka prokuratuur ja põhiseaduskaitse amet,» sõnas Viini politsei pressiesindaja Paul Eidenberger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles