Noorkirjanik Chris Kala on esimene eestlane, kes kaotas Austraalias oma naba!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Hei, minu nimi on Chris Kala ja ma olen esimene eestlane, kes kaotas Austraalias oma naba!» alustab noor kirjanik ja maailmarändur oma uue raamatu tutvustamist.  

Foto: Erakogu

Mis sa arvad, mida teeksid sina, kui oleksid teisel pool maakera, olles äsja murdnud oma kolm kämblaluud ega oma kehtivat tervisekindlustust?

Foto: Erakogu

Mida teeksid siis, kui oled võlgu nii kohalikele, kui ka kodustele ja pole raha isegi söögiks?

Chris Kala ahjusoe raamat «Mõistmaks, kes ma olen» räägib ilmekalt sellest, kuidas noor mees koos oma elukaaslasega kaks aastat Austraalias seljakotiränduritena elas, mida koges, mida nägi ning kuidas üleüldse elus edukas ja produktiivne olla.

Foto: Erakogu

Chris: Julgen väita, et kogemusi saavad elu jooksul enamik inimestest, kuid kui paljud neist inimestest oma kogemustest ka midagi õpivad, on kahjuks kaheldav. Inimene on üks suur harjumuste ori ning tihtipeale elatakse elu alateadlikult suletud silmadega, kus puudub igasugune analüüsivõime, mis on iga indiviidi arengu juures tegelikult väga oluline ja tähtis. Selleks, et olla õnnelik, tuleb elus tegeleda sellega, mida armastatakse ja ühtlasi armastada seda, millega tegeletakse.

Chris Kala Austraalias peale songaoperatsiooni. Song tekkis raskest rabamisest istandustes. 
Chris Kala Austraalias peale songaoperatsiooni. Song tekkis raskest rabamisest istandustes. Foto: Erakogu

Uus raamat «Mõistmaks, kes ma olen» on väga huvitavalt kirja pandud ajatu eneseabiteos, mis on suuteline sõltumata vanusest õpetama ja meelde tuletama elulisi tõekspidamisi ja nende ümbermõtestamist, saamaks viimaks seeläbi iseenda paremaks versiooniks.

Raamat on kirjutatud viisil, mis paneb inimesi mõtlema pisut kaugemale meie igapäevastest argimuredest ja ebavajalikest mõtetest, mis meid mitte kuidagi praegusel kiire elutempoga ajastul enam ei teeni ega aita. See on teos, mis muudab väga paljude inimeste mõtlemist ja vaateid elule.

Noorkirjanik Chris Kala Austraalias - püüton koduõues. 
Noorkirjanik Chris Kala Austraalias - püüton koduõues. Foto: Erakogu

Chris: Olen 25-aastane noormees, kelle suurimateks kirgedeks on raamatute kirjutamine, maailmas reisimine, aktiivsed füüsilised treeningud, ajatu eneseareng, vaimsus ja spirituaalsus ning Forex turul valuutaga kauplemine. Pean ühtlasi aktiivselt blogi enda koduleheküljel chriskala.com kõikidel nendel samadel teemadel.

Foto: Erakogu

Mõned arvustused raamatu kohta:

Indrek Karus (tootmisettevõtte juhatuse esimee):

Chris Kala raamat on hea lugemine, autor mõtiskleb siiralt ja ausalt ühe noore isiku mõttemaailmast ja tema vaadetest elule, filosofeerides seda läbi enda arusaamade prisma.

Kirjanik on empaatiline, kes oskab näha ja tunnetada tema ümber olevaid inimesi, suhe Cheliga on väga tundeküllane ja kõlab raamatus väga ilusasti.

Raamat räägib ilmekalt sellest, kui sõltuvad ja kinnismõttelised on tänapäeva noored rahast. Raha on muutunud  meie ühiskonnas liiga domineerivaks ja sageli varjutab see muud väärtused meie elus. Väärtused nagu lihtsalt ja rahulikult olemine, teineteise kuulamine, kaasa mõtlemine ja kaasa tundmine ilma eelarvamusteta.

Kirjanik on seda väga ilmekalt ja siiralt kirjeldanud oma seiklustes Austraalias. Samuti kajastab raamat realistlikult ka tänapäeva reaalset tööelu maailma, seda kuidas suhtuvad tööandjad noortesse.

Raamatu peategelaste omavaheline harmoonia, ka raskel ajal, on kaunis ja nauditav lugemine. See raamat paneb kaasa mõtlema kõiki, olles seejuures kuidagi ajatu ja sobides igale vanusgrupile.

Jõudu uute teoste kirjutamisel!

Foto: Erakogu

Anne Tõnsau (suure tootmisettevõtte pearaamatupidaja):

Tänan selle erilise raamatu eest! Esimene osa on ehk rohkem nendele, kellel on samuti soov ennast muuta, aga selleks puudub julgus. Selle noore kirjaniku mõtetes käis läbi palju sellist, mida olen tihti mõelnud ja õigeks pidanud ka ise.

Teine osa - seljakotirändurina Austraalias, meeldis seetõttu, et lisaks noorte igapäeva toimetuste vahele oli tipitud palju looduse kirjeldusi, mis andis pildi selle maa ilust. Arvan, et seda raamatut peaksid kindlasti lugema need noored inimesed, kellel mõlgub peas mõte minna ka ise seda maad avastama. Enamus ju arvab, et neid ootavad ees ainult suured raha- ja pudrumäed.

Müts maha Chrisi ja Cheli ees, kes suutsid läbi selliste katsumuste oma suhet siiski hoida. Need kaks noort on jõudnud oma maailmavaadetes sinna, kuhu ei jõua enamus mitte kunagi. See raamat pakub kindlasti huvi erinevatele lugejatele.

Seda raamatut lugedes, sain aru mitmetest vigadest, mida olen oma elu elades teinud, samuti vigadest oma lapse kasvatamisel. Nüüd mõistan paremini noorte soovi ise oma maailma luua ja ise oma valikuid teha. Sellise mõttemaailmaga noori  on vähe ja neid peab eriti hindama.

Me kõik peaksime elama Chrisi viimaste soovituste järgi. Jah, kui me  kuulaksime oma südant ja oleksime nii enda, kui teiste vastu ausamad, nii nagu tema seda teeb, siis kindlasti oleks meie ümber palju rohkem õnnelikke inimesi!

Loe lisaks SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles