Video: Venemaa «Lady Di» hukkus Šveitsis autoõnnetuses (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Lebedeva
Diana Lebedeva Foto: Facebook

Venemaa «Lady Di’ks» kutsutud Diana Lebedeva hukkus möödunud nädalal Šveitsis autoõnnetuses, olles vaid 19-aastane.

Šveitsi ja Vene võimude teatel oli noor naine luksuslikus BMWs, mis sõitis sillalt järve, ta uppus koos autoga, edastab The Telegraph.

Lebedeva oli tuntud venelasest miljardäri Platon Lebedevi lapselaps. Lebedev kuulus varem Vene presidendi Vladimir Putini lähikonda, kuid hiljem saatis Putin jõukuri makusupettuses ja riigi raha röövimises süüdistatuna trellide taha.

Diana Lebedeva oli vene jõukate noorte seas üks populaarsemaid, kes demonstreeris oma jõukat elu pidevalt sotsiaalmeedias.

Tal on Instagrami ja Facebooki lehekülg, millel on temast fotod kallites disainerrõivastes.

1990. aastatel oli Diana Lebedeva vanaisa Platon Lebedev Menatep Groupi suuriaktsionär ja naftafirma Jukos omaniku Mihhalil Hodorkovski äripartner. Putin pidas Lebedevi ohuks ja kohus määras talle maksupettuse eest 11 aasta pikkuse vangistuse.

Šveitsis asuv Venemaa saatkond kinnitas, et Lebedeva oli üks vene kodanikest, kes hukkusid möödunud neljapäeva, 24. novembri varahommikul kella 4.00 paiku Castagnolas õnnetuses.

Teine ohver oli Lebedeva sõber, 23-aastane Aser Jagubov, kelle isa on tuntud Aserbaidžaani ärimees. Šveitsi politsei teatel oli Jagubov õnnetushetkel BMW roolis.

Lebedeva ja Jagubov elasid juba mõnda aega Šveitsis, Lebedeva õppis st. Galleni ülikoolis.

Šveitsi politsei tõstis autovraki koos kahe surnukehaga paar tundi pärast õnnetust Ticino järvest üles.

Kinnitamata andmetel vedasid Lebedeva ja Jagubov  sõpradega kihla, et kelle auto on kiirem ja nad sõitsid võidu, kuid järve ääres juhtus õnnetus, milles mõlemad noored elu kaotasid.  

Diana Lebedevat võrreldi ta eluajal sageli Briti printsess Dianaga, kuna kaks naist olid välimuselt sarnased.  Printsess Diana sai 1997. aastal Pariisis Pont d`Alma tunnelis autoõnnetuses raskelt vigastada ja suri hiljem haiglas operatsioonil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles