Pildid: Donald Trumpi uuel mütsil on number 45

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuaris uueks USA presidendiks saav Donald Trump ilmus avalikusse uue punast värvi nokkmütsiga, millel on USA ja number 45 tikitud.

USA meediale jäi Trumpi müts silma eile Floridas Palm Beachis, kus ta astus lennukile, et sealt New Yorki lennata. Tulevane president ja ta pere veetsid Florida soojuses tänupüha.

Valimiskampaania ajal kandis Trump mütse, millel oli tekst «Make America Great Again», kuid nüüd mütsil olev on otsene viide, ettemast saab järgmise aasta jaanuaris 45. USA president. Punane värv on vabariiklaste, kelle sekka Trump kuulub, ametlik värv.

Trump, ta naine Melania ja nende poeg Barron astusid eile Boeing 757-200 pardale kohaliku aja järgi  pärastlõunal ja jõudsid New Yorki mõned tunnid hiljem. Presidendiks saavat Trumpi ja ta pere turvavad kümned julgeolekutöötajad, nad saatsid pere ka New Yorgis, kus suunduti Trump Towerisse.

Trumpi pooldajate seas on ta valimiskampaania mütsid seni populaarsed ja neid kantakse.

Trump annab Washingtonis presidendi ametivande 20. jaanuaril 2017. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles