Pildigalerii: Muusikali „Mamma Mia!“ pöörane esietendus Vanemuise teatris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 26.novembril esietendus Björn Ulvaeusi muusikal „Mamma Mia!“ Vanemuise teatris. 

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vanemuise teatri „Mamma Mias!“ kõlavad küll ABBA originaallaulud, kuid lavastuse kohta ütleb lavastaja Ain Mäeots: „Kuna anti ametlik luba teha „Mamma Miast!“ non-replica, ei ole meie lavastus ei Broadway muusikali ega filmi koopia."

"Me oleme seda luba lausa mõnuga kasutanud ja materjaliga hullanud - lavastuslikult oleme kasutusse võtnud kõik olemasolevad võimalused ning isegi lisanud mõned stseenid, et lugu maksimaalselt lahti mängida. Kogu trupp on „Mamma Miat!“ algusest peale hästi suure energiaga teinud ning lavastusprotsess on olnud erakordselt meeldiv.“

Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Pulmadeks valmistuva Sophie õnne varjutab mure: tütarlaps igatseb altari ette sammudes toetuda isa kindlale käsivarrele, ent paraku pole tal aimugi, kes on ta isa ja kust teda leida!

Avastanud ema päevikust kolme mehe nimed, kellega ema suhtles saatuslikul suvel 20 aastat tagasi, otsustab ta isakandidaadid salaja pulma kutsuda ning selgitada välja oma sündimise saladuse. Sophie ema Donna satub ootamatult silmitsi oma selgeks rääkimata minevikusuhetega ning üks tragikoomiline segadus järgneb teisele…

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Muusika autorid on Benny Andersson ja Björn Ulvaeus, libreto autor Catherine Johnson, täiendav helilooming Stig Andersonilt, laulutekstide tõlge Leelo Tunglalt ja proosatekstide tõlge Anna-Magdaleena Kangrolt.

Muusikalised juhid on Martin Sildos, Ele Sonn, lavakunstnik Riina Degtjarenko (Eesti Draamateater), kostüümikunstnik Gerly Tinn, koreograaf Andre Laine, helirežissöör Taavo Teras, valguskunstnik Meelis Lusmägi.

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Supertrupis mängivad Merle Jalakas või Ele Millistfer; Birgit Sarrap või Merili Johanson; Veikko Täär või Andres Dvinjaninov (Karlova Teater); Hannes Kaljujärv või Sepo Seeman (Endla Teater); Andres Mähar või Tanel Jonas; Priit Strandberg või Kaarel Targo (Must Kast); Terje Pennie või Merle Palmiste (Eesti Draamateater); Anne Reemann (Tallinna Linnateater) või Kaire Vilgats jt.

Kaasa teevad bänd, koor ja tantsijad.

My my, how can I resist you? Suure publikuhuvi tõttu on müügil „Mamma Mia!“ lisaetenduste piletid Tartu etendustele. Etendused toimuvad:

13. detsembril 2016 kell 19;

20. detsembril 2016 kell 19;

30. aprillil 2017 kell 16;

2. mail 2017 kell 19;

3. mail 2017 kell 19.

Piletid saadaval Piletimaailmas, Piletilevis, Vanemuise teatri kassas ja kodulehel.

Vaata pilte esietenduse hoogsast järelpeost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles