Teater, muusika ja kunst Kondase keskuses

, kuraator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tort» —Arvo Valtoni tekst lavakunstitudengite fantaasias.
«Tort» —Arvo Valtoni tekst lavakunstitudengite fantaasias. Foto: Terina Tikka

Viljandi kultuuriakadeemia pakub 23. ja 27. veebruaril kell 19 koostöös Kondase keskusega linnarahvale vaadata ja kuulata kontsertetendusi.

Kultuuriakadeemia paikneb keset linna, aga tihti tundub, nagu asuks see mõtteliselt kusagil eemal. Linnarahvas sagib päevast päeva koolimaja ümber, aga kui paljud teavad, millega seal õieti tegeldakse?

Kontsertetendustega tahab akadeemia linnarahvale pakkuda tükikese tudengite loomingulist eneseväljendust. Peale kultuurihuviliste linlaste võiks see üritus huvi pakkuda ka noortele, kes plaanivad kultuuriakadeemiasse õppima asuda.

Kokku on pandud kolm kunstiliiki: muusika, teater ja kunst. Esmalt saab näha 20-minutist lühinäidendit «Tordipood», mis on valminud etenduskunstide osakonna IX lennu teatritudengite koolitööna. Eesmärk oli dramatiseerida ja lavastada Arvo Valtoni lühinovell ning asetada see tänapäeva konteksti. Lugu räägib noorpaarist. Koosolemise aastapäeva tähistades leiavad mees ja naine tee kummalisse tordipoodi, kus hakkab juhtuma veidraid asju.

Tüki lavastaja on teise aasta näitlejatudeng Adeele Sepp, juhendaja professor Kalju Komissarov ning näitlejad teise aasta tudengid Marika Palm, Vallo Kirs ja Kristian Põldma.
Viiuldajat kehastav Ragnar Toompuu õpib pärimusmuusikat.

Lavastuses olulist rolli mängivad tordid on etenduse tarbeks valmistanud dekoraator-butafoor Kaido Torn. Valguskujunduse autor on esimese aasta tudeng Evelyn Bernard.

Musitseerijad on kolmel õhtul erinevad. 23. veebruaril esitab eri muusikasuundadest kokkupandud palu pärimusmuusika kolmanda kursuse üliõpilane Jaan Jaago.

27. veebruaril astub üles esimese kursuse dzässmuusik Laura Junson, kes kannab koos Erko Niidu ja Kristjan Mazurtchakiga juba plaadistatud lugude kõrval ette ka mõne uue loo.

Sekka pakutakse vaadata süvenemist vajavat näitust «XVIII ja XIX sajandi Briti karikatuur». Kuulus inglise kunstnik William Hogarth ja vähe tuntud šoti kunstnik John Kay osutavad oma loomingus ühiskonnas valitsevatele ebakõladele ja pahedele, kujutavad sotsiaalset ja poliitilist olukorda ning tegelikult elanud ja tegutsenud kaaskodanikke kõigi nende veidrustega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles