Poja teatel on ta ema, «usbeki printsess» Gulnara Karimova elus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gulnara Karimova
Gulnara Karimova Foto: Valeriy Levitin/RIA Novosti/Scanpix

Juba mõnda aega levivad maailma meedias uudised, et Usbekistani endise diktaatori Islam Karimovi tütar Gulnara Karimova suleti psühhiaatriahaiglasse, kus ta mürgitati.

Nüüd võttis oma ema teemal sõna naise poeg, 24-aastane Islam Karimov junior, kes õpib mainekas Oxfordi ülikoolis, edastab Daily Mail.

Londonis elava noormehe teatel on tema emaga kõik korras, ta ei ole suletud psühhiaatriahaiglasse ja ta ei ole tapetud, vaid ta elab Taškendis.

44-aastane endine modell ja ärinaine, «Usbeki printsessiks» tituleeritud Gulnara Karimova oli Nõukogude Liidu lõpus ja on nüüdses Usbekis üks jõukamaid naisi, kuid pärast oma isa surma kadus ta avalikkusest.

Gulnara Karimova
Gulnara Karimova Foto: MUHAMMAD SHARIF/AFP/Scanpix

Gulnara Karimova oli abielus ameeriklasest ärimehe Mansur Masquidiga, kes juhtis Taškendis Coca-Cola tehast. Paaril on kaks last, kellest üks kannab vanaisa järgi eesnime Islam.

Usbekistani mitmed opositsiooniväljaanded avaldasid lugusid, et uus valitsus vangistas endise diktaatori tütre ja lasi ta tappa, sest teda ei ole viimasel ajal näha olnud. Lehekülje centre1.com andmetel suri Gulnara 5. novembril ja ta maeti kiiresti.

Gulnara Karimova
Gulnara Karimova Foto: Valeriy Levitin/RIA Novosti/Scanpix

«Minu ema kohta hakkasid levima jutud, et ta on tapetud, kuid saan need ümber lükata.  Ma ei saanud emaga kontakti ja tahtsin juba minna Londonis asuvasse Usbekistani saatkonda, et selle kaudu ema otsida, kuid siis helistas mulle minu 18-aastane õde Iman, kes teatas, et emaga on kõik korras, nad mõlemad elavad Taškendis,» kirjutas noormees sotsiaalmeedias.

Gulnara Karimova
Gulnara Karimova Foto: MIKHAIL METZEL/AP/Scanpix

Poja andmetel ei luba uus režiim ta emal Usbekistanist lahkuda, kuid teda ei hoita psühhiaatriahaiglas.

2010. aastal teatas saksa väljaanne Der Spiegel, et Karimova vara suurus on 460 miljonit eurot. Harvardi ülikooli haridusega naine suhtles maailma rikaste ja kuulsatega, kaasa arvatud Briti kuningliku perekonna, poliitikute, staaride ja ärimeestega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles