Õnnelik juhus viib nelja-aastase põgeniktüdruku taas oma emaga kokku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Volpe ja Oumoh
Maria Volpe ja Oumoh Foto: HO/AFP/Scanpix

Nelja-aastane põgeniktüdruk, kes reisis üksinda Põhja-Aafrikast Itaaliasse, leidis õnneliku juhuse läbi oma ema üles.

Elevandiluurannikul (Côte d'Ivoire'i Vabariik) elanud ema põgenes koos oma tütre Oumohiga, kuna pere tahtis lapse ümber lõigata, kuid ema ei soovinud seda, edastab BBC.

Ema ja lapse teed läksid lahku, kui nad olid Tuneesias Tunises, kus emal oli asju ajada ja lapse eest kandis hoolt sõber, kes ta Itaaliasse põgenedes kaasa võttis, kuid laeval omapäi jättis.

Laps jõudis koos sadade teiste põgenikega Itaaliasse Lampedusa saarele, kus ametnikel oli raske ta päritolu kindlaks teha, sest tüdrukul puudusid dokumendid.

Üksinda saabunud põgeniklaste eest hoolt kandva politseiniku Maria Volpe, hüüdnimega Mamma Maria, teatel oli Oumoh ema kaotusest, üksijäämisest ja kurnavast merereisist šokeeritud ja temaga oli raske kontakti saada. Volpe viis tüdruku Lampedusa saarelt Palermosse põgenike majutuspaika, kus on majutatud lapsed.

Maria Volpe ja Oumoh
Maria Volpe ja Oumoh Foto: HO/AFP/Scanpix

 Kümme päeva hiljem sekkus saatus ja Volpe kohtus Lampedusal kaheksa-aastase tüdruku Nassade’iga, kes oli samuti pärit Elevandiluurannikult. Kui tüdruk vaatas Volpe poolt talle antud põgeniklastest tehtud fotosid, tundis ta Oumohi ära ja nelja-aastase tüdruku nimi oli teada.

Ilmnes, et Nassade ja ta pere oli Oumohi ja tema emaga kohtunud Tuneesias, kus ema andis tütre sõbra hoole alla, kuid sõber vedas alt, jättes tüdruku üksinda.

Nassade’i emal oli alles Oumohi ema telefoninumber, politseinik Volpe helistas sel numbril ja sai Oumohi emaga kontakti. Ema peaks tütre juurde Sitsiiliasse jõudma detsembris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles