Elu24 video! Laura avaldas, kuidas ja kelle seltsis mööduvad tema jõulud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüdseks juba kuuendat hooaega pakub Eesti suurim taustmuusikaoperaator Artist Siseraadiod kaubanduskeskustes ja supermarketites aega veetvatele kingiostjatele kõrgetasemelist jõulumuusikaprogrammi, mille koostamisel on kaasa löönud tuntud lauljad ning muusikainimesed. Sel aastal valib sadadele tuhandetele ostlejatele jõulumuusika lauljatar Laura Põldvere. Elu24 käis lähemalt uurimas, millist muusikat kostma hakkab, kuidas ja kellega veedab staar oma jõulud ning mida kindlasti plaanib sel talvel korda saata! Lisaks tuleb juttu ka Eesti Laulul võistlevast loost.

Artist Siseraadiote muusikapsühholoogi Dali Kase sõnul langes sel aastal valik Laura kasuks, kuna jazzivõtmes kõlavad jõululood toovad poodides kõlavasse repertuaari kindlasti värskust, kuid pakuvad samas sooja äratundmisrõõmu. “Eesti Jazziliidu esinaisest Laura Põldverest õhkub karismaatilisust ja jazzilikkust kaugele ning seda kuulevad kindlasti ka ostlejad, keda loodame sel aastal pisut üllatada,” ütles Kask. „Laura poolt koostatud muusikavalik on väga mitmekülgne ja sisaldab nii klassikalisi jõululugusid kui ka selliseid palu, mis jõulumeeleolu loomisele kindlasti kaasa aitavad.” 

Laura Põldvere / TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS
Laura Põldvere / TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lugude valikus on nii välismaiseid esitajaid nagu Joni Mitchell, Adele, Jose Gonzales, aga ka Eesti muusikat Silver Sepalt, Kadri Voorandilt, Joel Remmel Triolt, Mari Kalkunilt ja paljudelt teistelt artistidelt. Kaubanduskeskustes saavad kõlama ka Laura enda lood.

„Kuigi minu lemmikaastaaeg on suvi, on jõulud minu jaoks väga eriline periood. Sel ajal saab aeg kuidagi omamoodi tähenduse, mis viib mõtted lähedastele. Kuigi on kombeks öelda, et kingid pole olulised, siis on minule oluline jõulude ajal lähedastele kinke teha, sest niimoodi pühendad sa tegelikult oma aega ja tähelepanu, mõeldes ja pühendudes neile. See on oluline ja eriline tunne, mis annab teada ka, kui palju sa neid armastad ja kui tähtsad nad sulle on, “ rääkis Laura jõulude tähendusest. „Jõululauludest soovisin muusikavalikus jazzilikkust esile tõsta. Aga mulle meeldivad ka väga klassikalised jõululaulud, mis on ehk jazzilukus võtmes. Luban, et poodides kuuleb kindlasti ka kaasaegseid jõululemmikuid, näiteks Mariah Carey poolt tuntuks lauldud „All I want for Christmas is You“.”

Laura Põldvere/ Foto Tairo Lutter/POSTIMEES / 
Laura Põldvere/ Foto Tairo Lutter/POSTIMEES / Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laura soovitab kõigil võtta jõulude ajal hoog maha: „Minu jaoks on jõulude periood aastas kõige tähtsam aeg. Ma naudin siis eriliselt kõiki tegevusi, nii tööalaselt kui lähedastega koos olles.“

Laura valitud jõulumuusikat kuuleb üle Eesti enam kui 400 kaubanduskeskuse ja kaupluse siseraadiotes kogu detsembrikuu vältel alates esimesest advendist, 27.novembrist. Varasematel aastatel on jõulumuusikat valinud sisearadiosse Birgit Õigemeel, Maarja, Kaire Vilgats ja Liis Lemsalu.

Laura Põldvere/POSTIMEES / TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS
Laura Põldvere/POSTIMEES / TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS Foto: Tairo Lutter / Postimees

Vaata Elu24 videost, kuidas veedab Laura oma talve ja jõulud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles